Search

Whislist - 5 fonduri de ten pentru tenul gras

by - joi, februarie 09, 2017


Cine a zis ca e usor cu un ten gras, nu stie ce vorbeste. Stiu ca si tenul uscat si alte tipuri au dezavantaje, dar uneori o piele grasa da dureri de cap, incepand de la ingrijire pana la machiaj. Majoritatea produselor care nu ii priesc unui astfel de ten, creaza probleme care inseamna cosuri si puncte negre.
In ceea ce priveste machiajul, e nevoie de alegerea produselor potrivite pentru un machiaj de durata, care nu se scurge pur si simplu de pe piele. Si cea mai grea provocare e alegerea fondului de ten. E nevoie de un produs care sa nu astupe porii, sa lase pielea sa respire, sa matifieze si evident sa reziste. Si da, despre asta e vorba in acest articol.

Caracteristici ten gras

Tenul gras este caracterizat de o piele lucioasa, ca urmare a excesului de sebum. Din cauza porilor dilatati, acest tip de ten este predispus la acnee. Sebumul in exces atrage murdaria si praful din mediul inconjurator. Murdarie care se amesteca cu sebumul, formand dopuri care astupa porii : puncte negre. Zona cea mai afectata este zona T, care cuprinde centrul fruntii, nasul si barbia, unde glandele sebacee sunt mai numeroase decat pe restul fetei. 

Ce fond de ten sa alegi

Alegerea fondului de ten pentru o piele grasa poate deveni o provocare uneori. Alegand produse care nu sunt potrivite riscati sa ramaneti dezamagite. Excesul de sebum penetreaza fondul de ten si tot ce vei obtine e un aspect neingrijit. Fondurile de ten perfecte pentru un ten gras sunt cele matifiante cu efect pudrat care au o rezistenta mare. Din punctul meu de vedere, nici pudra matifianta nu trebuie sa lipseasca si datorita ei machiajul rezista mai mult, tinand astfel excesul de sebum sub control pentru o perioada mai indelungata.
Asadar am facut mici cercetari, m-am documentat si mai jos o sa va prezint cateva fonduri de ten potrivite pentru tenul gras. Sub titlul fiecarui produs am lasat si link de unde poate fi achizitionat, unde puteti citi recenzi si afla pretul.

Revlon ColorStay SPF15
Il gasiti aici.

Acest fond de ten confera o acoperire medie spre mare si are SPF 15. Produsul este special conceput pentru tenul gras, astfel ca nu are in compozitie ulei. Cu toate astea nu usuca tenul, avand si proprietati de hidratare. Textura este usor lichida astfel ca aplicarea se realizeaza usor indiferent daca alegi sa folosesti o pensula, un buretel sau degetele.

Vichy Dermablend 3D Correction
Il gasiti aici.


Am citit pe un site un comentariu despre acest fond de ten, in care o persoana era dezamagita de acest produs deoarece ii scoate in evidenta zonele uscate si il cataloga ca fiind un produs prost. Pai de ce scoate in evidenta zonele uscate ale pielii? Pentru ca e un produs dedicat tenului gras, de-aia ! 
Fondul de ten are SPF 25 si contine acid salicilic, care are actiune de exfoliere si calmare. Este un produs non-comodogenic si hipoalergenic. Se lauda cu o acoperire mare si chiar daca excesul de sebum apare, fondul de ten nu este afectat si ramane acolo unde e.

Estee Lauder Double Wear Stay-in-place
Il gasiti aici
Desi pretul acestui produs e putin mai mare, am citit multe recenzii despre el si majoritatea fetelor il laudau ca fiind un produs spornic, nefiind necesara o cantitate mare pentru o utilizare. Se lauda cu un aspect natural, care pastreaza tenul mat pentru o perioada de 10 ore. In plus are o rezistenta foarte buna si nu se transfera pe haine. Cred ca este printre cele mai laudate fonduri de ten pentru pielea grasa. Dati click pe linkul de sub numele produsului si pe site puteti citi o gramada de recenzii ale persoanelor care l-au incercat.

Clinique Stay Matte
Il gasiti aici.

Acesta e un alt fond de ten care se bucura de recenzii bune si a multumit multe persoane cu ten gras. Are o textura de crema-gel care rezista la transpiratie si la umiditate de pana la 80%. Asigura o acoperire diafana spre medie, oferind un finish natural, mat si satinat. Nu are SPF, deci e un produs ideal pentru fotografii. E recomandat sa il folositi totusi seara, pentru ca neprotejand pielea de soare, o puteti agresa.

La Roche Posay Toleraine - fond de ten spuma
Il gasiti aici.
Fondurile de ten spuma mi-au placut intotdeauna pentru ca au o textura lejera si aproape ca nici nu se simt pe piele. Pe langa un simplu fond de ten, La Roche Posay Stay Matte se lauda ca reuseste sa controleze reactiile pielii sensibile, instaland astfel o senzatie de confort.

Fondurile de ten despre care am scris astazi nu le-am incercat nici eu, dar le am in vedere de mult timp. Imi place sa ma documentez despre produse, sa imi fac liste, sa restrang lista si pe baza recenziilor gasite sa decid care produse mi se potrivesc. Iar in ceea ce priveste fondurile de ten, lista mea s-a restrans la produsele pe care vi le-am prezentat si voua.

Pe masura ce voi incerca aceste fonduri de ten, bineinteles o sa va scriu si review pe blog. Voi ce fonduri de ten folositi? Si care vi le doriti?

*sursa poza : femeia.ro

You May Also Like

30 Comments

  1. O idee foarte buna cu lista in care sa treci aceleasi produse de la branduri diferite si la urma sa alegi pe cel care crezi ca ti se potriveste.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mereu fac liste si listute, nu cumva sa uit ce vreau :D. Mai scot, mai adaug si tot asa !

      Ștergere
  2. Misto articol. Sunt mereu impresionat de cate branduri pot exista de fond de ten.
    Cosmin
    eTechnocars
    Gânduri bune!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La orice categorie de machiaj exista o gramada de branduri, ceea ce face ca noi femeile sa fim si mai indecise decat suntem in mod normal :)))

      Ștergere
  3. Double Wear oferă orice, numai aspect natural nu. E greoi și blochează porii oricât de puțin ai aplica (asta și explică de ce rezistă atât, că nu permite sebumului să iasă, dar nici tenului să mai respire), nu m-am înțeles deloc cu el. Nici Dermablend nu mi-a plăcut, mi-a provocat chiar neplăceri serioase din cauza iritanților din compoziție (ce-mi place că se laudă că-i hipoalergenic.. praf în ochi). Colorstay îmi place, dar cel pentru ten normal, deși eu îl am gras - e mai lejer, mai natural, nu are alcool denat și rezistă cam la fel de bine ca celălalt.
    La Roche Posay Toleraine mă tentează și pe mine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dermablend am avut varianta simpla, acum vreo 3 ani si tin minte ca mi-a placut, de aceea sunt tentata si de acesta nou.
      Mersi de comentariu si de pareri. O sa tin cont de ele :*

      Ștergere
  4. Momentan ma bazez pe BB cream, inca n-am gasit un fond de ten care sa-mi placa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu ziua folosesc BB Cream sau nimic uneori. Insa seara optez pentru un fond de ten.

      Ștergere
  5. Eu am dat de fondul de ten de la Farmec. Cel din noua colectie si este foarte ok pentru tenul meu. Eu avand ten mixt. Acopera ok pe partea mai grasa si hidrateaza pe partea uscata a tenului. <3

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De la Farmec nu am incercat fond de ten si nu stiu de ce nu mi-au sarit niciodata in ochi :D

      Ștergere
  6. Am si eu Double wear si m-am oprit la el, sunt la al treilea recipient si nu ma mai atrage altceva.

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu nu am fost încântată de cel de la Vichy și am o perioadă de aproape un an de când folosesc un fond de ten de Rimmel Stay Matte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rimmel Stay Matte l-am avut si eu si mi-a placut. O sa revin la un moment dat la el.

      Ștergere
  8. Prefer un look mai light, asa ca prefer cc sau bb creamurile, mi se par mai discrete decat un fond de ten.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fondul de ten il folosesc doar seara, BB Cream folosesc si eu ziua. Sau nimic uneori :P

      Ștergere
  9. Dermablend e printre preferatele mele, insa chiar vreau sa incerc si Double Wear. Am citit lucruri foarte promitatoare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Despre Double Wear am citit si eu o gramada de lucruri. De aceea mi-l doresc asa tare :D

      Ștergere
  10. Din toate cele prezentate, am incercat doar Revlon Colorstay. Ba chiar l-am recumparat de 3 ori pana acum! Iar asta spune multe! :d
    Pe cel spuma de la LRP mi-ar placea sa-l testez.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu vreau sa le incerc pe toate despre care am scris :)). Sper sa si reusesc :))

      Ștergere
  11. Colorstay FTW! Pe timp de vara, imi place sa-l pot pe acesta ^_^

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu vara ma cam feresc de fond de ten. Prefer un BB Cream mai light, sau chiar nimic.

      Ștergere
  12. Mi-a placut mult colorstay insa acum tenul meu nu-l mai agreeaza, il incarca prea rau.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, am mai auzit treaba asta. Sunt pareri pro si contra. Astept sa il incerc sa vad cum se comporta la mine :D

      Ștergere
  13. Eu am tenus gras vara si cam uscat iarna. M-am inteles bine de-a lungul timpului cu Maybelline Affinitone (desi nu e varianta matifianta, mi se pare ca ofera acest efect), Bb cream-ul Garnier si Flormar (cel cu pipeta). Iarna schimb fondul de ten, am alte preferate, dar nu sunt deloc prietene cu tenul gras :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De BB Cream-ul de la Garnier m-am ferit pentru ca are alcool in compozitie, insa m-am impacat tare bine cu cel de la Gerovital.

      Ștergere