Search

Produse pentru ingrijirea bebelusului : geluri de curatare, creme de corp, sampon

by - joi, septembrie 30, 2021

Bebelusii sunt fiinte mici, dragute, fragile si sensibile ! Cand vine vorba de ingrijirea pielii unui bebelus e important sa alegem produse de calitate si de foarte multe ori am fost intrebata de produsele pe care le folosesc pentru ingrijirea bebelusului, asa ca m-am mobilizat si m-am adaptat cerintelor.


Cred ca pentru orice nou parinte prima baie pe care o face bebelusului vine cu o avalansa de emotii. Binteinteles ca asa a fost si in cazul nostru. De aceea am facut mult research pentru a gasi un suport pentru baie care sa fie comod si sa ofere siguranta. Am ales un suport de baie Angel Care care e ideal pentru bebelus si e util de la nastere, pana la 9 kg ale bebelusului. Din spital ni s-a spus ca pielea bebelusului e foarte sensibila si subtire si atunci cand ii facem baie temperatura apei trebuie sa fie maxim 37-38 de grade. La o temperatura mai mare se pot crea arsuri pe pielea bebelusului, iar la o temperatura mai mica ii e frig. Se poate verifica cu cotul cat de calda sau de rece e apa. Dar nu, n-am vrut sa ma insel, asa ca aceea jucarie din poza de mai jos e de fapt un termometru de apa care s-a dovedit a fi extrem de util si il folosim in continuare la fiecare baie.

Geluri de curatare pentru bebelusi


De foarte mult timp folosesc uleiul de curatare Uriage Xemose iar dupa ce l-am folosit pe ten o perioada, am continuat sa il folosesc doar pe corp. E un ulei de curatare delicat, curata bine fara sa usuce absolut deloc pielea si am facut stoc inainte sa se nasca Zyan. E foarte bland si cu pielea bebelusului si e unul dintre produsele care sunt ideale pentru intreaga familie. 

Pentru ca ador uleiurile de curatare, am fost extrem de entuziasmata sa aflu de acest ulei de curatare CeraVe care s-a lansat de curand. E la fel de bland ca Uriage Xemose, doar ca are o textura mai lejera. Nu doar ca nu usuca pielea, dar am senzatia ca o si hidrateaza. Un produs tare fain atat pentru bebelusi, cat si pentru adulti. Il folosesc si eu, inclusiv pe ten.

Foarte delicat cu pielea bebelusului e si gelul de curatare Atopis care e destinat atat pentru utilizarea pe corp, cat si pentru utilizarea pe fata. Zyan a trecut printr-un episod de dermatita si gelul asta a fost de mare folos ajutand pielea sa se calmeze. Il folosesc cel mai des la fiecare schimbare de scutec, fiind o zona sensibila care necesita ingrijire adecvata. Cand sunt acasa prefer sa il spal, doar in deplasare folosesc servetele umede.

Niciunul dintre produsele de mai sus nu contine parfum, alcool sau uleiuri esentiale ! 

Sampon pentru bebelusi


In mod normal nu e nevoie sa folositi un sampon pentru bebelusi, gelul de curatare pentru corp fiind foarte bun si pentru par. Dar Zyan s-a nascut cu destul de mult par si a doua zi dupa baie parul ii era unsuros indiferent de produsul pe care il foloseam pentru spalare. Asa ca am cumparat sampon ABC Derm Bioderma si am scapat de problema cu parul uns. E foarte bland samponul si nu ustura deloc la contact cu ochii. Are in compozitie parfum care bineinteles e hipoalergenic. Nu e deloc puternic mirosul, ci e foarte subtil. As fi preferat sa nu aibe parfum totusi, dar am continuat sa il spal cu el pentru ca e foarte eficient.

Creme de corp pentru bebelusi


Nu am cumparat nici un ulei pentru Zyan ci am preferat creme hidratante care sa fie in conformitate cu pielea lui sensibila. Inca de la nastere a fost de nelipsit apa termala Avene pe care am folosit-o in perioada in care s-a confruntat cu acneea bebelusului. Am pulverizat apa termala si in zona scutecului pentru a preveni iritatiile si a fost de mare folos in vara cand a fost cald ca sa racoresc bebelusul. Indiferent de ce produse alegeti pentru bebe, va recomand sa aveti o apa termala in casa, e de ajutor in multe situatii. Aceasta de la Avene e printre cele mai bune ! 

Tot de la Novaclear din aceeasi gama cu gelul de curatare folosesc pentru bebelus si crema Atopis pentru fata si corp pe care o folosesc si eu in special dupa epilat pentru a preveni iritatiile. E o crema foarte buna, extrem de hidratanta. Are o textura mai densa, e nevoie de o cantitate mica de produs si trebuie masata putin mai mult, insa are avantajul ca dupa ce se e masata se absoarbe complet si nu ramane deloc pelicula pe piele. In caz de iritatii, dermatita, e o crema excelenta. O folosesc dupa fiecare baie a bebelusului pentru ca apa e extrem de dura si din cauza asta pielea tinde sa devina aspra. Foarte buna crema si foarte blanda cu pielea copilului. Alaturi de gelul din aceeasi gama despre care am scris mai sus fac o treaba excelenta. Daca aveti probleme cu dermatita, puteti sa le dati o sansa...pe bebe l-au ajutat mult.

Pentru mine folosesc de foarte mult timp acest balsam hidratant Bioderma Atoderm Intensive si pentru ca e hidratant si bland am stiut ca o sa se potriveasca si pentru pielea bebelusului si nu m-am inselat. Are o textura lejera si lasa pielea foarte catifelata. Am ales sa cumpar varianta de 500 ml pentru ca are pompita si e mai usor de dozat. Spal bebelusul o zi da, una si si atunci cand nu e zi de baie, ii fac masaj cu aceasta crema. Fiind foarte lejera aluneca foarte usor pe pielea lui.

Ambele creme le folosesc si pe fata bebelusului. Niciuna nu contine parfum, alcool sau uleiuri esentiale.


Cu exceptia samponului, nici un produs nu e destinat strict ingrijirii bebelusului si pot sa fie folosite de intreaga familie. Nu e nevoie ca pe un produs sa scrie ca e pentru bebelus ca sa il puteti folosi. Trebuie insa ca produsele sa fie blande cu pielea unui bebelus, asadar analizarea listei de ingrediente e extrem de importanta.

Toate produsele le folosesc inca de la nasterea lui Zyan ! In momentul in care scriu acest articol are 3 luni jumatate si sunt ideale in continuare ! 

Intr-un articol viitor o sa scriu si despre cremele pentru scutesc/cremele reparatoare pe care le folosesc pentru bebelus ! Sper ca acest articol sa va fie de folos si sa va ajute in alegerea celor mai bune produse pentru bebe ! 

You May Also Like

0 Comments