Search

Cel mai eficient tratament impotriva crustelor de lapte la bebelusi !

by - joi, septembrie 23, 2021

sursa poza : nastenatural.ro


Dermatita seboreica numita si crusta de lapte apar foarte des in special la copii mai mici de un an, fiind o afectiune specifica sugarilor.

Simptomele crustei de lapte : 


  • Pe scalpul bebelusului apare o crusta galbuie cu un aspect gras
  • Pe zonele de piele iritata, se pot observa particule maronii, galbui sau albicioase
  • Piele poate sa fie inflamata
  • Crustele si inflamatia se pot intinde spre ochi si nas, in spatele urechilor sau chiar in cutele de piele si in zona scutecului.
Crusta de lapte nu provoaca durere bebelusului, in cel mai rau caz poate sa resimta un disconfort. Dermatita seboreica infantila nu este contagioasa iar specialistii sunt de parere ca exista o legatura intre crusta de lapte si anumiti hormoni care sunt transmisi de la mama la fat.

Lui bebe Zyan crusta de lapte si-a facut aparitia dupa o luna jumatate de la nastere. A avut parte de cruste in varful capului si s-au extins destul de mult catre frunte. Desi nu provoaca disconfort bebelusului, dermatita seboreica infantila arata destul de dubios din punctul meu de vedere. Pe grupurile de mamici si prin diverse articole de pe internet, se recomanda utilizarea uleiului de masline care se aplica cu 30 de minute inainte de baie pe scalpul bebelusului. In cazul lui Zyan nu a functionat absolut deloc. Ba chiar mai rau a incurcat pentru ca a fost extrem de dificil sa ii scot tot uleiul din par. 

Cel mai eficient tratament impotriva crustelor de lapte la bebelusi ! 




Asa ca am cumparat Kelual Ducray emulsie pentru cruste de lapte ! Are in compozitie ingredientul keluamid, ingredient activ keratolitic bland, cunoscut pentru eliminarea placilor mici de pe piele. Produsul nu are in compozitie ingrediente care pot irita scalpul sensibil al bebelusului. Contine si glicerina, unul dintre ingredientele super star cand vine vorba de hidratare.

Cum se foloseste : se aplica pe zonele afectate, se lasa sa actioneze timp de 15 minute si apoi se spala cu ajutorul unui produs de curatare. Produsul se poate utiliza atat pe scalp cat si pe fata, sau in alte zone de pe corp. Nu e deloc un produs uleios, asa ca se spala foarte usor de pe piele. Producatorul recomanda ca produsul sa fie aplicat zilnic timp de 2 saptamani.

Cum actioneaza : in cele 15 minute in care se aplica pe piele, emulsia inmoaie crustele care se desprind de pe piele si devin foarte usor de indepartat.


Are o textura laptoasa si fluida ceea ce faciliteaza utilizarea. Rezultatele s-au vazut inca de la primele utilizari. Dupa prima aplicare cam 40% dintre cruste au disparut si in decursul unei saptamani au disparut complet. Desi producatorul recomanda utilizarea produsului pe o perioada de 2 saptamani, in cazul lui Zyan a dat rezultate in 7 zile asa ca nu am considerat necesar sa continui aplicarea. E un produs extraordinar si il recomand cu mare drag daca bebelusul vostru se confrunta cu crustele de lapte. Are si un pret foarte mic si din cantitatea de 50 ml am consumat foarte putin. Asadar o sa ajunga si pentru viitor in cazul in care dermatita seboreica reapare...ceea ce se poate intampla din cauza hormonilor. Produsul Kelual Ducray, il gasiti aici.


Inainte sa se nasca Zyan am cumparat pentru el si un set piaptan si perie Chicco si bine am facut pentru ca bebelusul s-a nascut cu foarte mult par. Ne-a ajutat si acest set foarte mult in lupta cu dermatita seboreica. Dupa ce lasam emulsia sa actioneze 15 minute, am folosit piaptanul ca sa elimin o mare parte din cruste. Piaptanul are dinti cu varfuri rotunjite, e foarte bland si nu exista riscul de a rani pielea bebelusului. Apoi la baie, aplic sampon pe par si masez cu peria care de asemenea foarte blanda fiind confectionata din par natural de porc. Chiar si dupa ce dermatita seboreica a trecut, folosesc in continuare peria deoarece lui bebe ii face placere atunci cand o utilizez. Peria este moale si deasa si se poate folosi si pentru a aranja/pieptana parul bebelusului.

Desi crustele de lapte nu sunt neplacute pentru bebelus...nu au un aspect foarte placut si ma bucur ca am reusit sa il scap de bebe de ele. Sper ca experienta si produsele folosite sa va ajute si pe voi ! 

You May Also Like

0 Comments