Search

Rutina de ingrijire The Ordinary pentru tenul mixt

by - joi, octombrie 14, 2021



The Ordinary e cea mai ieftina gama de produse de sub umbrela Deciem. Desi produsele sunt de mult timp pe piata, exista in continuare intrebari despre cum se folosesc, cum se combina si ce produse sunt destinate carui tip de ten. De-a lungul timpului am primit si eu multe intrebari de acest gen si am decis sa fac o serie de articole in care sa propun cate o rutina pentru fiecare tip de ten si sper eu sa va fie de ajutor.

    Exemplu rutina de ingrijire The Ordinary pentru tenul mixt

    Atunci cand ai ten mixt trebuie sa reusesti sa oferi pielii o hidratare corespunzatoare si in acelasi timp sa ti sub control excesul de sebum, care se regaseste in principal in zona T. Desi uneori pare imposibil sa pastrezi aceasta balanta, fara sa cazi in extreme nu e deloc ! 

    • Rutina de dimineata cu produse The Ordinary 

    Foloseste un produs de curatare, dar cum The Ordinary nu are un astfel de produs, poti alege de la oricare alt brand. Recomandarea mea e CeraVe Foaming Cleanser. Daca se intampla sa iti simti tenul deshidratat, poti sa sari peste gelul de curatare si sa speli tenul doar cu apa. 

    Aplica acid hialuronic The Ordinary pe tenul umed. Poti fie sa lasi tenul umed de la pasul precedent, fie sa folosesti o apa termala sau un toner. Acidul hialuronic are rolul de a atrage si de a retina apa in tesuturi, asigurand astfel hidratare tenului. Din proprie experienta de posesoare a unui ten mixt, cu cat pielea e mai hidratata cu atat produce mai putin exces de sebum. 

    Aplica 2-3 picaturi de ser cu niacinamide+zinc The Ordinary. Poti aplica acest ser fie pe tenul umed, fie pe tenul uscat in functie de preferinte. Niacinamida este vitamina B5 si tinteste mai multe probleme ale pielii printre care : decongestionarea tenului, reducerea rosetei, reducerea excesului de sebum, estomparea petelor, ajuta bariera de protectie a pielii. Serul are o concentratie de 10% niacinamide si pentru a preveni iritatiile, e recomandat sa se introduca treptat in rutina, adica de 2-3 ori pe saptamana. In functie de toleranta tenului, se poate ajunge si la o utilizare zilnica.

    Ultimul pas e utilizarea unui produs cu protectie solara. Poti sa folosesti crema cu spf mineral The Ordinary, sau orice alt spf care iti este pe plac. Daca produsul cu spf pe care il folosesti e suficient de hidratant ( majoritatea sunt ), nu e nevoie sa aplici si o crema hidratanta. Daca totusi simti nevoie de extra hidratare, crema Natural Moisturizing Factors The Ordinary e foarte lejera si se preteaza excelent unei utilizari in rutina de dimineata. Crema se aplica mereu inainte de protectie solara.

    • Rutina de seara cu produse The Ordinary

    Primul pas in rutina de seara e mereu demachierea. Fie ca ai folosit machiaj sau nu, e bine sa demachiezi tenul, deoarece majoritatea produselor cu protectie solara sunt rezistente la apa. Asadar double cleanse e de preferat in fiecare seara. Ca prim pas poti folosi Squalane Cleanser The Ordinary, un balsam demachiant bland si apoi foloseste un gel de curatare. E important sa nu sari niciodata peste double cleansing

    O data pe saptamana aplica masca cu acid salicilic The Ordinary, pe care trebuie sa o lasi sa actioneze maxim 10 minute. Acidul salicilic ajuta la exfoliere si fiind solubil in ulei, ajuta la decongestionarea tenului, ajutand porii sa ramana curati, reducand astfel optic dimensiunea lor. E de mare ajutor si pentru a scapa de punctele negre, in timp ce accelereaza tratarea cosurilor. 

    Hidratarea e esential si seara, iar crema Natural Moisturizing Factors e lejera si hidratanta, asa ca e si pe placul unui ten mixt. Are de asemenea multe ingrediente benefice pielii. Daca simti nevoia de mai multa emoliere, poti amesteca 1-2 picaturi de ulei in crema hidrantanta. Poti face asta in special in sezonul rece, insa e un pas optional.


    Pentru ca o rutina sa functioneze nu e nevoie de multi pasi, iar o rutina basic dar care sa contina ingredientele active necesare tipului de ten e ideala. E foarte important sa introduci treptat produsele cu ingrediente active, daca nu le-ai mai folosit pana acum. Introducerea fiecarui activ la 2 saptamani distanta e o idee buna.

    Produsele The Ordinary, se pot comanda direct de la Deciem care livreaza oriunde in Europa iar transportul este gratuit pentru comenzile de minim 25 de euro. Coletul ajunge de obicei prin curier in aproximativ 7-10 zile si nu se percep nici un fel de taxe suplimentare. Daca se intampla ca un produs sa ajunga spart din cauza manevrarii coletelor de catre curieri, sau ceva nu e in regula cu comanda, nu ezitati sa le scrieti. Sunt mereu foarte prompti si va returneaza banii. De aceea recomand sa comandati produsele direct de la producator, fiind foarte deschisi la solutionarea oricaror probleme, ceea ce nu se intampla la multe magazine online din pacate.

    You May Also Like

    0 Comments