Search

Importanta curateniei si a produselor folosite

by - sâmbătă, septembrie 21, 2013

Curatenie e un aspect important de care trebuie sa ne preocupam in permanenta. Un aer si un spatiu curat inseamna in primul rand sanatate, deoarece sunt eliminati microbii si suntem mult mai in siguranta. Nu ma refer la curatenia si oridinea pe care o facem aproape zilnic ci la curatenia generala, care trebuie facuta cat mai des posibil. Nu e sufiecient sa aspiram, sa stergem pe jos si praful si trebuie insistat mai mult si facuta curatenie mai intens. La urma urmei o facem pentru noi.
Inainte de toate, un spatiu aerisit e un spatiu mai curat. Indiferent ca e vara, iarna sau toamna trebuie aerisit zilnic sau chiar de mai multe ori pe zi.

In mod normal podeaua este locul in care se aduna cei mai multi microbi si trebuie curatata constant. Evitati pe cat posibil matura clasica, deoarece tot ce veti face e sa imprastiati praful si microbii in toata casa. In trecut si eu foloseam uneori matura daca aveam un spatiu mai mic de curatat sau pur si simplu asa imi venea. Nu stiu de ce dar imi era mai comod cu matura decat cu aspiratorul....pana il scot, sa il trag dupa mine etc. :)). Maturam pac-pac si gata. Insa am renuntat la ea dupa ce am vazut la propriu cum zboara tot praful de pe podea prin toata camera. Daca e intunecat nu o sa sesizati asta...insa daca optati pentru matura clasica folositi-o intr-o zi in care e insorit afara si deschideti geamul. Va garantez ca dupa aceea nu o sa o mai folositi.
Acum optez pentru aspirator sau si mai simplu pentru o masina de maturat.
Cea din poza de mai sus e o masina de maturat marca Karcher. Pe cat e de utila pe atat e de practica. O prietena are ceva de genul, am incercat-o si eu si chiar sunt multumita. In primul rand ma incanta faptul ca are un maner suficient de drept, incat nu e nevoie sa ma aplec si sa ma apuce durerile de spate :D. Un alt aspect important e faptul ca nu are cablu ci functioneaza pe baterii. Deci fara intrerupatoare, fara locuri in care nu ajunge. E chiar foarte practica si economa. Poate fi folosita atat in casa cat si pentru alei, gradina etc. Si ocupa unn stiu mult mai mic decat aspiratorul.

Dupa ce am terminat cu praful de pe jos, urmeaza curatarea mochetelor si apoi stergerea podelelor. Ei bine, cand vine vorba de mochete nu ma incanta deloc. De cele mai multe ori folosesc peria cu apa si detergent insa dureaza mult, stau aplecata, ma dor genunchii etc. Cred ca stiti si voi cum e. O masina de curatat covoare si mochete ar fi chiar ideala si visez de mult la una. Nu am multe covoare in casa insa ma deprima unor curatarea lor in special pentru ca am pisica si trebuie curate mai des deoarece ramane destul de mult par pe ele. Pe langa asta sa nu uitam ca si in mochete se imprima destul de mult praf care poate fi daunator,

Pentru podea ideal este sa folosim un curatitor cu abur, deoarece nu trebuie sa mai asteptam sa se usuce podeaua si aburii distrug microbii nu ii imprastie.
Poate fi folosit pentru a curata intreaga gasa....de la podele, la gresia din baie, la wc etc. Curatarea se face igienica chiar si fara a folosi detergent. Poate fi folosit de asemenea si pentru igienizarea perdelelor si de ce nu a peretilor.

Ambele produse din imaginile de mai sus pot fi achizionate de pe site-ul http://www.tools.store.ro/ :)

Pe langa toate astea curatenia implica mult mai multe lucruri si mai multa munca. Insa cele precizate mai sus sunt esentiale pentru pastrarea unui ambient curat si fara microbi. Bineinteles nu trebuie neglijata stergerea prafului. Insa acesta nu se va mai depune la fel de repede daca folositi uneltele specificate mai sus. Pentru a sterge praful va recomand sa folositi un produs care e antistatic si are menirea de a mentine zona departe de praf pentru o perioada mai lunga.
Chiar daca muncim destul de mult cand vine vorba de curatenie ne usuram munca folosind aparate profesionale iar spatiul este curatat mai bine, nu doar superficial.

Voi la ce trucuri apelati cand vine vorba de curatenie? Ce aparate profesionale folositi?

You May Also Like

1 Comments

  1. Pro Cleaning este firma ce ofera servicii de curatenie in Timisoara cu experienta in domeniu. Oferim garantia seriozitatii si a calitatii serviciilor si produselor noastre, inclusiv varianta de curatenie profesionala cu produse ECO si BIO.

    Email: Office@Pro-Cleaning.Net
    Telefon: 0734.70.20.30
    https://www.pro-cleaning.net

    RăspundețiȘtergere