Search

Importanta protectiei solare

by - joi, martie 27, 2014

Despre importanta protectiei solare cred ca ati mai auzit, insa din pacate unele persoane nu prezinta interes pentru acest aspect. Insa folosirea unui produs care sa ne protejeze de razele solare e la fel de importanta ca demachierea.
Nu e suficient sa avem o rutina de ingrijire a tenului bine pusa la punct, daca nu folosim protectie solara. Aceasta trebuie aplicata in permanenta...indiferent de anotimp. Insa vara cand razele solare sunt mai puternice si mai periculoase e indicat sa utilizam un produs cu SPF cat mai mare, de preferat 50.
Putem alege dintr-o multitudine de produse pentru protectie solara in functie de tipul de piele.


De-a lungul timpului am incercat o gramada de produse destinate sa imi protejeze tenul de razele solare iar produsul meu preferat s-a dovedit a fi Bioderma Photoderm Max cu SPF 50. Este o crema foarte buna, hidratanta iar consistenta ei o face potrivita pentru toate tipurile de ten. Pentru a profita la maxim de beneficiile unui astfel de produs trebuie sa il aplicati intr-o cantitate generoasa. Daca mergeti la plaja produsul trebuie reaplicat din 2 in 2 ore.

O sa va explic mai jos si de ce e atat de importanta protectia solara. Cred ca toate am trecut prin momente cand ne ardea pielea de la plaja si uneori s-a lasat cu urmari. Si mie mi-a ramas o pata pe mana stanga pe care o am de pe la 14 ani pentru ca m-am parlit pur si simplu la soare. Nu sunt incantata de aspectul ei dar nu am ce sa mai fac acum ci pot doar sa evit sa se mai intample astfel de incidente.

Toata lumea iubeste soarele, ne binedispune, ne confera energie....insa trebuie sa constientizam si aspectele negative pe care le are asupra pielii : pete maronii, imbatranire prematura, alunite, piele ingrosata, cancer de piele.  Soarele distribuie raze UVB si UVA care sunt foarte periculoase deoarece distrug colagenul din piele, lucru care duce la o imbatranire prematura care este prezenta in prima faza prin aparitia ridurilor chiar si la o varsta frageda.
Razele UVB sunt responsabile pentru arsurile de piele si aparitia petelor sau a alunitelor in timp ce razele UVA patrund mai adanc in piele si sunt responsabile pentru cancerul de piele, deoarece actioneaza la nivel celular, reusind astfel sa modifice ADN-ul.

Am intalnit multe persoane care sustin ca daca folosesc protectie solara nu se mai bronzeaza. Ei bine, acest lucru este doar un mit. Ne bronzam foarte frumos si folosind un produs cu protectie solara insa nu ne ardem pielea.

Bineinteles nu doar tenul trebuie protejat ci toata pielea :). E recomandat sa folositi un produs cu protectie solara si pentru corp care trebuie aplicat cu jumatate de ora inainte de a iesi din casa :


Daca mergeti la plaja reaplicati produsul din 2 in 2 ore si dupa fiecare contact cu apa :). Foarte multe persoane folosesc ulei de masline la plaja. Si eu fac asta pentru ca uleiul de masline hidrateaza pielea si ne ajuta sa obtinem un bronz uniform. Dar e absolut necesar sa folositi si produse pentru protectie solara. Pentru ca actiunea soarelui pentru piele este foarte puternica si nu cred ca va doriti sa va treziti cu pete pe piele, cu riduri sau mai rau...cancer de piele.


Voi folositi protectie solara? Ce produse preferati in acest sens?

You May Also Like

0 Comments