Search

Esentele tari se tin in sticlute mici : cu si despre aromaterapie

by - luni, aprilie 07, 2014

In enciclopedia britanica aromaterapia este descrisa ca fiind o terapie care utilizeaza uleiuri esentiale, pe baza extractelor din plante, pentru sustinerea sanatatii, a echilibrului fizic, emotional si spiritual. Uleiurile esentiale sunt obtinute prin distilarea diverselor parti ale plantelor : frunze, seminte, flori, radacini etc.


Mereu am avut o slabiciune pentru uleiurile esentiale....acele sticlute mici, dragalase care au menirea sa imi invaluie locuinta in mirosuri care mai de care mai frumoase.
Multitudinea de arome nu ma ajuta deloc in alegerea acestor sticlute...le vreau pe toate. De curand ma rasfat cu 3 miresme imbietoare despre care doresc sa va scriu si voua. Este vorba despre aromele de pin, portocala si lamaie.
Nu o sa va spun care dintre cele 3 arome e preferata mea, pentru ca nu stiu...le iubesc pe toate in aceasi masura :).


Uleiul esential de pin l-am folosit prin intermediul unei candele pentru aromaterapie in forma de elefant :D. Momentan e candela mea preferata...de fapt si singura pe care o mai am..pe restul am reusit sa le sparg. Insa si aici am o slabiciune si imi mai doresc cateva modele.
Desi sticluta are 10 ml imi ajunge 2-3 luni pentru ca doar cativa picuri sunt suficienti. In cazul candelei amestec uleiul cu apa.

L-am folosit si in cada...cateva picaturi de ulei esential fac minuni si invaluie baia in miresme superbe prin intermediul aburilor.

Uleiul esential de lamaie a fost primul pe care l-am folosit si imi place la nebunie mirosul sau natural, deloc artificial. Tot in aceasta categorie se afla si uleiul esential de portocal. Pe acestea le-am folosit ca aromaterapie, insa am adugat cateva picaturi si in uleiul de corp pe care il folosesc si l-a parfumat foarte frumos.
Uleiul esential de lamaie este recomandat si el pentru inhalare deci cativa picuri in cada mi-au asigurat o relaxare completa, atat fizica cat si psihica.

De asemenea am adaugat cativa picuri de ulei esential de portocal in uleiul meu preferat pentru masaj si mi-am pus iubitul la treaba. E incredibil cat de benefic poate sa fie dupa o zi obositoare de lucru, cand toti muschii sunt incordati.

Uleiurile au multe intrebuintari si se pot folosi atat intern cat si extern. In cazul uzului extern actioneaza impotriva intepaturilor de insescte, eruptiilor, furunculelor etc. Uleiul se aplica local in acest caz, singur sau amestecat cu ulei vegetal.

Pentru uz intern sunt recomandate 2-3 picaturi intr-o lingurita de miere si actioneaza impotriva oboselii, a febrei, lipsei de concentrare, a varsaturilor, a migrenelor etc.

Eu am folosit uleiurile esentiale doar pentru aromaterapie, nu am profitat de beneficiile pe care le au asupra diverselor afectiuni.....insa mirosul lor ma relaxeaza creand un mediu ambiental placut, ceea ce alunga orice durere de cap sau grija.
Le las sa actioneze cam 15-20 de minute insa mirosul se pastreaza chiar si cateva ore daca nu aerisesc.


Voi apelati la uleiuri vegetale pentru masaj, aromaterapie si alte intrebuintari?
Care sunt aromele voastre preferate?

You May Also Like

0 Comments