Search

Tot ce trebuie sa stii inainte de a te vopsi roscat

by - joi, septembrie 03, 2015

De-a lungul timpului am facut tot felul de experimente pe parul meu si am oscilat intre diverse nuante. La un moment dat m-am vopsit roscat si mi-a placut atat de mult, incat ma vopsesc asa de cativa ani. Am mai schimbat nuantele, insa mereu parul meu a avut subton de rosu. O singura data m-am decolorat, inainte de nunta pentru a obtine rosul puternic pe care mi-l doream. Multe fete care se vopsesc roscat, de decoloreaza si isi mentin nuanta parului doar din nuantator. Insa eu prefer vopseaua cu amoniac iar cu ajutorul nuantatorului mentin nuanta parului. Am ales sa pun nuantator in masca de par si la fiecare spalare nuanta parului se improspateaza cu pigment rosu.

Desi roscat imi sta cel mai bine dintre toate nuantele in care am fost vopsita, sunt momente in care imi doresc sa imi schimb nuanta parului, pentru ca roscatul e obositor si nu e chiar usor de intretinut. 
De aceea m-am gandit sa scriu acest articol, in care sa va spun ce presupune intretinerea unui par roscat. Inainte sa va vopsiti e bine sa cunoasteti aceste aspecte. Aceste lucruri nu le-am stiut nici eu cand m-am vopsit, insa pe parcurs le-am descoperit. Daca ma informam inainte, scapam de multa bataie de cap :)). Sper ca voua sa va fie de folos sfaturile mele.



* Fara apa calda cand va spalati pe par. 
Daca sunteti adepta bailor/dusurilor fierbinti, sa stiti ca apa fierbinte e inamicul nr. 1 al parului roscat, deoarece scoate vopseaua din par foarte repede. E indicat sa va spalati pe cap cu apa cat de rece puteti suporta. Iarna e ok sa fie calie, ca nu va raciti, dar niciodata fierbinte.

* Parul roscat nu se impaca cu matreata.
Daca aveti un scalp sensibil sau aveti matreata, aveti de ales intre un par roscat sau matreata. Pentru ca sampoanele anti-matreata contin mult sulf in compozitie iar vopseaua iasa mult mai repede din par. Cu toatea astea am mereu un astfel de sampon in baie si il folosesc la ultimele 2 spalari inainte de a-mi vopsi parul, pentru ca mai iasa culoarea din par si cand e vopsit se prinde si mai tare. E doar un truc care il folosesc eu, nu trebuie neaparat sa procedati la fel.

* Nici placa de par nu e prietena cu vopseaua rosie
Daca va vopsiti in orice nuanta, deja cred ca stiti ca placa de par indeparteaza si mai repede vopseaua din par. Ei bine, in acest caz nuanta de rosu paleste si mai repede de la caldura puternica. Placa nu are un efect negativ doar asupra parului ci si a nuantei de rosu.

* Rosul pateaza
Hainele, cada, perna, pielea...usile din casa, perdele...tot ce atingeti :)). Amuzant sau nu...cam asta e adevarul. Daca de exemplu am parul pe spate, port un tricou alb si transpir rosul se transfera pe tricou. Daca ma prinde ploaia, voi fi rosie din cap pana in picioare :)). Asadar va recomand sa purtati mereu o umbrela cu voi. Daca folosesc doar vopsea cu amoniac, dupa cateva spalari, rosul nu mai pateaza ca la inceput. De exemplu tricoul alb nu mi se mai vai pata daca au trecut 2 saptamani de la ultima vopsire. Insa nuantatorul face ravagii. Daca patati usi, perdele sau ceva prin casa cand va atingeti de ele cu parul umed, aveti grija sa curatati imediat. Nu lasati pata sa se imbibe ca acolo o sa ramana. Daca aveti usi de termopan in casa, nu va atingeti cu parul umed de ele, ca nu o sa mai iasa pata. Acum poate pare absurb, dar nici nu stiti cata grija trebuie sa am mereu dupa ce ma spal pe cap, ca sa nu fac toata casa rosie :)).

* Rosul costa
In primul rand e necesar sa folositi cel putin un produs de ingrijire a parului care sa fie special conceput pentru mentinerea nuantei. Fie ca e masca, samponul, balsamul de par sau alt produs. Cu cat e parul vostru mai lung cu atat va costa mai mult. Aici ma refer la vopsea si la nuantator. Daca credeti ca va puteti vopsi o data la 2 luni sa zicem, astea sunt vise. Daca va doriti o nuanta frumoasa, nu una stearsa, atunci culoarea trebuie mentinuta cu nuantator.

* Schimbarea nuantei de par e mai dificila cand esti vopsita rosu
Si asta va spun tot din experienta. O experienta esuata din pacate. Desi roscata imi sta cel mai bine, sunt momente in care obosesc si imi doresc o nuanta de saten, fara batai de cap ca patez tot din jur, fara gauri in buzunar, fara stres. Asa se face ca mi-a venit "minunata" idee sa imi cumpar cea mai deschisa nuanta de blond, in speranta ca imi va iesi un saten. Nehh...nici o sansa. Radacinile mi-au iesit blonde iar restul parului a ramas la fel. Si m-am facut din nou roscata..in aceeasi zi. Sa nu faceti ca mine :)). Asadar luati in considerare faptul ca atunci cand doriti sa renuntati la rosu, trebuie neaparat sa va decolorati. Nu prea merge nici sa va lasati parul sa creasca si apoi sa va schimbati nuanta. Pentru ca rosul se spalaceste foarte tare si arata urat. Rosul e atat de capricios pentru ca pigmentul de culoare e mult prea mare pentru a patrunde complet in firul de par. Acesta ramane la suprafata si dupa fiecare spalare se duce din pigment. Cu toatea astea, de aceasta nuanta nu scapi cu una cu doua.

* Adio scufundari la piscina si in mare cu parul rosu
Cand am fost in Turcia in vacanta mi-am cam facut de cap si nu m-am putut abtine sa nu imi bag capul in piscina si in mare, desi stiam ce va pati parul meu. Eu daca fac baie in mare/piscina si nu imi bag capul sub apa, e zero barat :)). Insa cu toate astea ma abtin de dragul parului. Clorul din piscina si sarea din mare mi-au scos toata vopseaua din par si am venit acasa extrem de spalacita :)). Chiar si o singura scufundare face ravagii...va imaginati ce paguba am avut in 10 zile :)). Cel mai bun sfat e ca parul sa atinga apa doar cand il spalati, Fara bai in piscina, fara ploaie.

* Alegerea hainelor uneori e usoara, alteori e grea
Daca veti purta un top alb si pantaloni negri, in mod normal ati avea nevoie de un accesoriu care sa scoata tinuta din monotonie. Insa avand parul rosu nu mai e necesar...acesta e accesoriul perfect. Insa daca doriti sa va purtati o pereche de pantaloni galbeni si un top verde, mai ganditi-va odata inainte de a face aceasta alegere pentru ca riscati sa aratati ca un papagal :D. Cel mai indicat e sa pastrati o balanta si sa nu imbracati haine in prea multe culori.

* Nici alegerea machiajului nu e usoara uneori
De cand ma vopsesc roscat, incerc sa evit sa folosesc farduri verzi, albastre sau alte nuante colorate. Din nou, arat ca un papagal :)). Daca fardurile nu sunt puternice, nu e problema, insa nu trebuie sa exagerati cu machiajul. In ceea ce ma priveste consider ca nuanta de rosu din par merge cel mai bine cu tus negru la ochi, un fard natural si ruj rosu. Ador cum se asorteaza parul rosu cu rujul rosu. Insa machiajul ochilor trebuie sa ramana discret in acest caz.

Asadar dupa cum va puteti da seama, daca doriti sa va vopsiti roscate, concluzia este ca nuanta se intretine greu si trebuie sa faceti mici sacrificii. Cu toatea astea din punctul meu de vedere, e o nuanta frumoasa. Insa nu ii sta bine oricui si inainte de a va vopsi va recomand sa incercati prima data cu un nuantator sa vedeti daca va sta bine. Nu bagati direct vopsea in par, pentru ca o sa scapati greu de ea.

Un alt lucru care mi se pare fascinant la rosu, e faptul ca in functie de lumina se vede o alta nuanta diferita iar la soare straluceste in toata splendoarea.

Cam acestea sunt lucrurile pe care ar trebui sa le stiti inainte de a va vopsi roscat. Dupa cum am spus, desi e o nuanta frumoasa, e greu de intretinut si inainte de a va vopsi trebuie sa va ganditi bine daca sunteti dispuse sa faceti mici sacrificii pentru a va intretine culoarea. Daca nu vreti sa faceti asta, sau nu aveti chef...atunci nu va vopsiti roscat. Nimic nu e mai urat decat un roscat spalacit, neintretinut.
Daca aveti si voi sfaturi in completarea acestui articol le astept cu mare drag :)


You May Also Like

6 Comments

  1. Super interesant acest articol. Si foarte complex. Ai mare dreptate. Si eu am fost roscata si stiu cum e. Ce-i drept,am obosit la un momentdat si m-am facut iar satena. Dar acum, cand ma uit la poze, parca mi se face dor sa fiu iar roscata... :)
    www.elenaciucu.wordpress.com

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ti-a placut articolul :). Pe cat de obositor e roscatul pe atat de frumos e... De aceea imi e si greu sa renunt la el, desi uneori mi-as dori :)

      Ștergere
  2. Iti sta foarte bine roscata, eu sunt bruneta dar mi-a placut mult articolul.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mie cred ca imi place mai mult cum iti sta roscata.
    Am simtit-o pe propria piele si eu am fost roscata aproape un an si m-am lecuit. Se intretine greu, se vede orice neregula a firului de par mult mai intens decat pe alta nuanta, cand ma duceam la strand sau spa stateam mereu cu frica sa nu mi se ude parul ca riscam sa ma colorez si eu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma crezi ca nu m-am vopsit niciodata? Am un par blond saten superb si multa lume se chinuie sa aiba nuanta mea de par nu reuseste. Am incercat de cateva ori sa mi-l vopsesc la un salon dar toata lumea m-a refuzat, au spus ca nu vor sa-mi strice parul.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma crezi ca nu m-am vopsit niciodata? Am un par blond saten superb si multa lume se chinuie sa aiba nuanta mea de par nu reuseste. Am incercat de cateva ori sa mi-l vopsesc la un salon dar toata lumea m-a refuzat, au spus ca nu vor sa-mi strice parul.

    RăspundețiȘtergere