Search

Rochie de seara scurta sau lunga ?

by - marți, aprilie 07, 2020

Se aproprie din nou perioada anului, în care evenimentele bat la ușa. Când te aștepți mai puțin, primești o invitație la nuntă, botez sau onomastică. O astfel de invitație pune presiune și ne pregătește pentru o nouă ședința de cumpărături. Iar căutarea unor rochii de seară, oferă mereu satisfacție, însă poate crea și frustrare, dacă nu știm exact ce ne dorim. Recomandarea mea e să vă conturați în minte rochia pe care doriți să o cumpărați, să va gândiți ce fel de model v-ar plăcea, ce culoare, ce lungime. Asta nu va garantează că veți găsi exact modelul pe care îl visați, dar va oferă cel puțin un punct de plecare. 

Rochia de seară trebuie să fie aleasă cu mare grijă, pentru o apariție impresionantă și trebuie să facem această alegere în funcție de corpul nostru. Rochia perfectă e rochia care ne flatează formele corpului, însă bineînțeles trebuie să ne și reprezinte, să fie exact pe stilul nostru. Un alt lucru de care trebuie să țineți cont e evenimentul la care veți participa.

Sa aleg o rochie de seara scurta sau lunga ?


rochie de seara scurta

E o întrebare pe buzele tuturor femeilor când vine vorba de lungimea rochiei pe care să o aleagă. Când începeți să căutați rochii de seară , trebuie să țineți cont inițial de tipul evenimentului. Dacă evenimentul e o onomastică de exemplu, atunci o rochie scurtă/midi e o alegere perfectă. Cât de scurtă să fie rochia, ei bine...asta rămâne la latitudinea fiecăreia. Însă dacă evenimentul are loc în sezonul cald, încurajez purtarea de culori vii și îndrăznețe, să nu ne ascundem în negru !


rochie de seara lunga


Însă dacă participați la un eveniment precum o nuntă sau botez, o rochie lungă se pretează perfect, deoarece emană o eleganță desăvârșită. Desigur, modelul e foarte variat și cu siguranță există pe piață rochii pentru fiecare silueta. Am ales ca model de prezentare rochia de mai sus, deoarece consider că se potrivește mai multor siluete. Umerii goi sunt foarte sexy iar volanul din față conferă alungire. În cazul în care aveți și burtă, volanul va poate ajută să o mascați. Iar culoarea mi se pare senzațional de frumoasă ! 


Pe lângă alegerea rochiei potrivite, e foarte importantă și accesorizarea. Bijuteriile trebuie alese cu grijă, să nu fie nici prea mult, nici prea puțin. Personal prefer bijuteriile cât mai finuțe, iar în cazul în care modelul rochiei îmi permite, aș alege ca bijuterie proeminentă o pereche de cercei mari. Evident asta ține de gustul fiecăreia. Și bineînțeles, o rochie e pusă în valoare de o atitudine adecvată ! 

Personal am adunat destul de multe rochii de seară și de fiecare dată spun că le voi purta și la un eveniment viitor. Însă niciodată nu se întâmplă asta. Pentru că mi se pare că își pierde din farmec rochia dacă persoanele care participă la eveniment m-au mai văzut îmbrăcată cu ea. Nu mai e acel efect wow ! Și în plus mi se schimbă gusturile...s-ar putea să nu îmi mai placă culoarea unei rochii, lungimea alteia, etc. Așadar pentru fiecare eveniment cumpăr o rochie nouă.

Rochiile prezentate în acest articol le găsiți pe site-ul nouamoda.com , alături de alte modele superbe ! 

Voi ce preferințe aveți când vine vorba de rochiile de seară ? 

You May Also Like

9 Comments

  1. Eu prefer rochiile lungi pentru ca nu obisnuiesc sa port foarte des asa ca ma bucur de orice ocazie si ma salveaza de la a purta tocuri. Am un pic de complex ca sunt prea inalta :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Îmi place să port atât rochii midi, cât și rochii lungi în funcție de eveniment! Consider că rochia flatează orice femeie și nu ar trebui să le evităm!

    RăspundețiȘtergere
  3. Le prefer pe cele lungi,cu toate ca nu sunt foarte înaltă. Ma mai salvează tocurile.

    RăspundețiȘtergere
  4. Prefer rochiile lungi seara, întotdeauna.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pentru evenimente prefer rochiile lungi sau midi. Am grijă să mă avantajeze.
    Tocmai mi-am cumpărat una pentru u botez. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. De obicei prefer rochiile scurte de seara. Totusi, recent mi-am luat si cateva lungi si mi se par tare, tare frumoase.

    RăspundețiȘtergere
  7. De obicei prefer rochiile midi sau usor mai scurte. Rochiile lungi sunt usor mai pretentioase si apelez la ele destul de rar si in principiu cand merg la un eveniment cu foarte mult fast

    RăspundețiȘtergere
  8. Mie imi plac tare mult cele lungi, dar optez doar pentru evenimentele de seara, daca e un eveniment peste zi, voi alege una mai scurta, mi se pare mai potrivita.

    RăspundețiȘtergere
  9. Pentru evenimente eu aleg de cele mai multe ori rochita lunga.Daca este insa un eveniment de zi atunci aleg clar de zi.

    RăspundețiȘtergere