Search

Ingrijirea parului expus la soare

by - joi, august 20, 2020

Ingrijirea parului expus la soare

Pentru a ne proteja pielea de soare, folosim creme cu protectie solara, insa cand vine vorba de par e putin mai delicat, pentru ca nu putem aplica o crema care sa ne protejeze. Palaria ar fi o solutie intr-adevar pentru a ne proteja scalpul in primul rand. Insa atunci cand parul e foarte lung e imposibil sa il ascunzi tot sub palarie. La asta se mai adauga si vopsit blond, ceea ce inseamna un par cu tendinte mai mari de uscare. Pe langa soarele care tinde sa usuce parul, e foarte important sa protejam parul si caldura emisa de aparatele de coafat precum uscator, placa de par, etc. In acest articol, o sa va scriu despre produsele de par pe care le folosesc in acest sens. 

Folosesc destul de des uscatorul de par in special si uneori apelez si la placa de intins parul. Asadar, e absolut necesar sa folosesc un produs pentru protectie termica. Momentan folosesc spray-ul Syoss Keratin pe care l-am mai avut si de curand l-am recumparat. Are alcool denat in compozitie, care se evapora atunci cand parul este expus unei surse de caldura. Faptul ca e tip spray imi faciliteaza aplicarea si reusesc sa distribui produsul uniform pe par. Simt ca protejeaza intr-adevar parul, deoarece nu e degradat din cauza placii sau a uscatorului de par. Un alt aspect care imi place la produs e faptul ca are un miros foarte placut care se mentine timp indelungat in par si in plus ofera si stralucire podoabei capilare. Eu aplic produsul pe parul umed si nu incarca parul absolut deloc.

Ca sunt un fan la produselor Ziaja, nu cred ca e un secret pentru nimeni, mai ales daca imi urmariti blogul pentru ca am scris deseori despre acest brand. Au produse ieftine si imi sunt sunt chiar pe plac. De curand am terminat samponul si masca cu proteine din lapte de capra si am recumparat produsele din gama Ziaja Gdan Skin, care sunt dedicate parului uscat, expus la soare.

Pentru ca au fost temperaturi ridicate in ultima perioada, am folosit la fiecare spalare acest sampon Ziaja Gdan Skin, fiind special conceput pentru parul expus la soare. Am fost si in concediu la mare, asadar pe langa soare, apa marii a contribuit si ea la uscarea parului. Samponul e intr-adevar foarte hranitor si delicat cu parul, sporind regenerarea acestuia. 

Din aceeasi gama folosesc si balsam de par Ziaja Gdan Skin si cumpar mereu 2 bucati pentru ca vin in ambalaj de 100 ml si unul il termin destul de repede. Dupa ce clatesc samponul, aplic balsamul de par si il distribui uniform cu ajutorul unui piaptan cu dintii mari si apoi las produsul sa actioneze 10-15 minute dupa care il clatesc. Lasa intr-adevar parul moale si catifelat, nu are un aspect tern uscat.

Produsele Ziaja au de asemenea un miros foarte placut, ceea ce recunosc ca e un criteriu dupa care aleg produsele. Daca pe ten evit produsele cu parfum, imi place ca parul sa miroase cat mai frumos :D . 

E important sa protejam parul de factorii externi care duc la degradarea lui si e la fel de important sa il tundem regulat. Varfurile despicate nu se "lipesc" inapoi prin utilizarea unor produse, asadar trebuie tunse. Putem preveni insa despicarea varfurilor si putem mentine parul sanatos, insa atunci cand e nevoie, trebuie tuns :). 

Voi ce produse folositi pentru a preveni degradarea parului ? 


You May Also Like

8 Comments

  1. am si eu cateva seruri pe care le folosesc pentru protectie, insa la mine, tunsul e baza!

    RăspundețiȘtergere
  2. Tocmai am descoperit și eu un șampon de la Ziaja de care sunt tare mulțumită! Cum vreau sa mai încerc și alte variante, recomandarea ta vine la fix.

    RăspundețiȘtergere
  3. Îmi plac atât produsele Ziaja, cât și cele de la Syoss. Folosesc mereu de la Syoss șamponul pentru păr creț, dar nu m-am gândit că este și un produs pentru protecție solară.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu prea folosesc produse speciale. Acestea par tare bune și mă gândesc că ar fi cazul să ofer atenție și acestui aspect.

    RăspundețiȘtergere
  5. Din pacate am parul foarte degradat pt ca nu am folosit produse pt ingrijirea lui in tp verii. O sa iau in considerare produsele tale pt restul verii

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu trebuie sa recunosc ca sunt foarte comoda la capitolul asta. Folosesc doar sampon si atat.

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu nici nu am auzit de acele produse Ziaja, dar mi se par interesante. Eu folosesc uleiuri si cateva produse Wella cu care ma impac excelent

    RăspundețiȘtergere
  8. Produsele de la Syoss sunt si printre preferatele mele, mai ales pe timpul verii si nu numai.

    RăspundețiȘtergere