Search

Review - Garnier Ambre Solaire Face Fluid SPF50+

by - joi, august 13, 2020

Review - Garnier Ambre Solaire Face Fluid SPF50+ 

Produsele cu protectie solara pe cat sunt de necesare, pe atat sunt de dificile, in special cele dedicate tenului. Am un ten mixt, astfel incat cremele cu o textura fluida sau una lejera sunt pe placul meu, in special in zilele in care port machiaj. Daca nu port machiaj, ma simt foarte bine si cu un spf mai hidratant, care desi lasa luciu pe ten, folosesc pudra de orez, care mentine tenul mat si absoarbe luciul si sebumul pentru cateva ore bune.

Acum ceva timp, am citit laude despre spf-ul Garnier Ambre Solaire Face Fluid SPF50. Faptul ca e fluid m-a cucerit recunosc, pentru ca astfel de produse se absorb mai bine in piele. Am citit in stanga si in dreapta cum ca acest spf, ar fi aproape identic cu varianta La Roche Posay Anthelios Shaka, insa diferenta de pret e destul de mare. Daca au sau nu ceva in comun, nu stiu sa va spun punctual pentru ca nu l-am incercat pe cel de la LRP. Insa fiind amandoua lichide, da e foarte posibil sa fie asemanatoare cel putin din acest punct de vedere. 

Garnier Ambre Solaire Face Fluid SPF50, are o cantitate de 40 ml si un ambalaj slim, usor de strecurat in geanta pentru reaplicare pe timpul zilei. Ofera protectia inalta UVA si UVB sustinuta de 4 filtre chimice : Ethylhexyl Salicylate, Ethylhexyl Trazone, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Drometrizole Trisiloxane. Fie vorba intre noi...cine da oare denumirile acestor ingrediente imposibil de pronuntat ? :D

Produsul contine de asemenea si acid hialuronic si glicerina pentru un plus de hidratare. Ca antioxidant are in compozitie Tocopherol, care e de fapt vitamina E. 

Textura este foarte fluida, se recomanda agitarea recipientului inainte de aplicare. Pe mana am aplicat o cantitate destul de mare, insa fiind foarte fluid se intinde foarte usor si se absoarbe la fel de rapid in piele. Se aplica pe ten foarte usor cantitatea necesara de 1,25 ml si se reaplica la fel de usor. E un produs extrem de lejer, nu il simt lipicios pe fata, nu incarca tenul si nu lasa lasa tenul lucios, astfel incat nu simt nevoia sa aplic o pudra matifianta. Din fericire, crema Garnier Ambre Solaire Face Fluid SPF50 nu imi creeaza disconfort la nivelul ochilor si nu ma ustura absolut deloc. Astfel incat il aplic pe toata fata, nefiind nevoie de un alt spf in zona ochilor. 

Daca aplic machiaj peste e de asemenea foarte comod, crema cu spf se comporta foarte bine si machiajul la fel ! 

Textura atat de fluida se datoreaza in principal alcool-ului denat din compozitie, care are rolul de a oferi produselor o textura mai placuta si de a facilita absorbtia lor in piele. Cand vine vorba de creme cu spf, nu ma deranjeaza deloc acest ingredient. Cand aplic produsul pe piele, timp de cateva secunde se simte mirosul de alcool, insa apoi se evapora. Bineinteles, nu toate persoanele agreeaza ingredientul, insa personal fac o exceptie atunci cand e vorba de o crema cu spf, sau eventual de un alt produs bine formulat. Insa daca stiti ca tenul vostru nu reactioneaza bine la alcool, e mai bine sa evitati complet produsele care contin acest ingredient.

Garnier Ambre Solaire Face Fluid SPF50, desi are o protectie UVA/UVB inalta, nu este un spf rezistent la apa. Asadar nu e cea mai buna alegere pentru zilele petrecute la mare. Stiu ca sunt de asemenea persoane care transpira pe fata destul de mult in special in zilele caniculare de vara. In acest caz, acest produs nu e cel mai ideal pentru ca transpiratia sparge filmul protector si razele solare isi vor face de cap.

Daca nu avea alcool in compozitie si era rezistent la apa, nu as mai fi putut sa ii laud consistenta fluida pe care o ador. De obicei cu cat e mai rezistent la apa un produs, cu atat se simte mai greu pe fata. Asadar, trebuie sa faceti o balanta intre asteptari si necesitati atunci cand alegeti un spf. Daca aveti nevoie de un spf foarte rezistent la apa, e greu sa aveti asteptari ca textura sa fie foarte agreabila. 

Pentru nevoile mele Garnier Ambre Solaire Face Fluid SPF50 se potriveste perfect si cu siguranta e unul dintre produsele pe care le voi recumpara mereu, mai ales pentru ca are si un pret foarte accesibil. E destul de greu sa gasim un spf, pentru ca fiind un produs care se aplica zilnic si destul de des, avem ceva preferinte cand vine vorba de textura, nu-i asa ? 

Ma bucur ca am cumparat acest produs si il adaug direct pe lista de preferate ! Am cumparat produsul online, de aici.

Te invit sa imi scrii in comentarii care e crema cu spf preferata ! 

You May Also Like

9 Comments

  1. Cremele cu protectie solara mare nu trebuie sa ne lipseasca din ingrijire, am observat ca soarele este tot mai agresiv.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu folosesc una de la Bioderma pe care o ador. Dar cum imi plac tare mult produsele Garnier, o voi incerca si pe asta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am un produs preferat, incă. Acum imi doresc sa incerc si eu Garnier Ambre Solaire Face Fluid SPF50 .

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu am o singura crema preferata, dar Garnier Ambre Solaire Face Fluid SPF50+ este printre cele 2-3 creme pe care le cumpar vara!

    RăspundețiȘtergere
  5. Garnier este marca mea preferata de produse cosmetice care m-a ajutat de atâtea ori cu problemele de piele. Avia aștept sa încerc și Ombre Solaire

    RăspundețiȘtergere
  6. Tot caut produse cu spf care sa mi se potriveasca mai bine. Mersi pentru idee. Orice recomandare e binevenita. Pielea mea se pare ca nu se intelege cu multe produse ce au spf.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce-i drept nu prea am incercat Garnier in ultimul timp. Am folosit diverse alte produse care m-au protejat bine. Am sa ma uit si dupa acest produs in magazine

    RăspundețiȘtergere
  8. Pentru ten folosesc crem Idéal Soleil de la Vichy, iar pentru corp folosesc una de la Nivea, nu mai tin minte exact cum se numeste.
    Mersi de recomandare!

    RăspundețiȘtergere
  9. Folosesc de la un alt brand protectie solara, dar pe asta de la Garnier o sa-l pun pe lista. Pare foarte bun.

    RăspundețiȘtergere