Search

Cum sa intretii o geanta din piele

by - luni, aprilie 05, 2021


Daca ai ales sa investesti intr-o geanta de piele de calitate, e foarte important sa stii sa o intretii corespunzator. Ingrijirea gentii ii prelungeste durata de utilare si e exact ce vrem fiecare de la lucrurile in care investim.

Gentile trebuie tratate cu grija si cu atentie pentru a-si mentine frumusetea de-a lungul anilor. Nu sunt doar accesorii in care depozitam diverse lucruri atunci cand plecam de acasa, ci sunt accesorii care ne completeaza tinuta. Asadar aspectul lor trebuie sa fie impecabil. 

O geanta de piele nu e atat de pretentioasa, insa trebuie sa tinem cont de cateva aspecte importante pentru a o pastra in stare buna pe o perioada cat mai lunga.

Daca ai mai multe modele de genti de piele, pe care le schimbi in functie de sezon sau ai una singura pe care nu vrei sa o porti o perioada si vrei sa o depozitezi, e important sa tii cont de cateva aspecte. In primul rand gentile de piele nu trebuie expus la surse de caldura, soare, umezeala, frig, etc. Pentru a le mentine forma initiala, e recomandat sa nu le indoi si sa bagi in interiorul fiecarei genti, ghemotoace de hartie care vor absoarbe o posibila umezeala. E important sa protejam si exteriorul, asadar depozitarea unei genti intr-un sac de bumbac e cea mai buna alegere. Daca geanta are si detalii metalice, e bine ca acestea sa fie invelite separat, deoarece pot pata pielea in timp.

Daca ai purtat frecvent geanta din piele, e posibil ca anumite zone sa fie murdare, in special la colturi sau in zona baretelor si a manerului. Pentru a curata geanta, poti folosi o carpa moale din microfibra pe care sa o uzi cu apa calie si sa stergi usor geanta. Daca petele sunt mai rezistente, poti adauga in apa si cateva picaturi de sampon. Nu freca geanta cu forta, deoarece poti degrada materialul. E indicat sa lasi geanta sa se usuce la aer, insa nu la soare, deoarece isi poate modifica forma.

Daca geanta nu e murdara, insa vrei sa o stergi doar de praf, e suficient sa folosesti o carpa moale uscata cu care sa stergi delicat geanta. Nu uita nici de interior. Interiorul gentii trebuie sa fie de asemenea curat si aerisit. Periodic, goleste geanta, scutur-o de impuritatile care s-au depus inauntru, aspira praful si curata murdaria daca e cazul.

Acorda o mare atentie gentilor albe din piele, in special daca porti jeansi in aceea zi. De multe ori se intampla sa se transfere nuanta blugilor pe geanta alba si curatarea acesteia devine foarte dificila. De aceea e indicat sa eviti blugii inchisi la culoare atunci cand porti o geanta alba. Daca totusi se intampla asta si geanta s-a patat, poti aplica putin demachiant crema pe care sa il masezi usor pe geanta, il lasi putin sa actioneze si il indepartezi cu ajutorul unei dischete de bumbac. E posibil sa fie nevoie sa repeti operatiunea de cateva ori, daca pata este mai extinsa sau mai intensa.

Desigur, gentile sunt confectionate din diverse tipuri de piele si vin mereu insotite de instructiuni de ingrijire, care pot fi diferite in functie de materialul din care sunt confectionate. Pentru anumite tipuri de piele, e necesar sa folosesti o solutie profesionala care ajuta la indepartarea petelor, pentru altele e suficient sa folosesti apa si sampon. Asadar, tine cont mereu de indicatiile producatorului.

Cele doua modele de genti de mai sus, le gasiti pe site-ul Peloro, pe care ii gasiti si pe pagina de Facebook Peloro.ro. Pe site nu gasiti doar genti pentru femei. Gasiti de asemenea si genti pentru barbati si diverse accesorii realizate din piele naturala. 




You May Also Like

0 Comments