Search

De ce nu functioneaza produsele cosmetice !

by - joi, aprilie 15, 2021

Observ in mediul online un interes tot mai mare pentru ingrijirea tenului si acest lucru ma bucura ! Ma bucur sa vad ca protectia solara castiga teren si tot mai multe femei vor sa isi trateze mai bine pielea. Insa, uneori e debusolant deoarece sunt atat de multe produse cosmetice care promit multe, atat de multi influenceri care promoveaza produse care promit marea cu sarea, incat fiecare isi pune sperante in rutina pe care o are. Dar totusi...uneori produsele cosmetice nu functioneaza ! De ce ? O sa enumar mai jos cateva motive ! 

De ce nu functioneaza produsele cosmetice ! 

  • Nu iti cunosti tipul de ten si problemele acestuia
Daca nu iti cunosti tenul si nevoile acestuia, e greu sa alegi produsele adecvate. De exemplu un ten cu exces de sebum, nu e neaparat un ten gras. Poate fi un ten deshidratat, iar atunci cand pielea se deshidrateaza, va produce mai mult sebum incercand sa restabileasca nivelul de hidratare. In acest caz nu trebuie sa folosesti produse care ajuta la reducerea excesului de sebum, ci produse reparatoare care sa ajute bariera naturala de protectie a pielii sa se refaca si excesul de sebum se va regla. Asadar, inainte de a alege produsele cosmetice, asigura-te ca iti cunosti bine tenul. Desigur, nevoile pielii se pot schimba pe parcurs.

  • Nu ai suficienta rabdare
Nici un produs cosmetic nu o sa ofere beneficii de pe o zi pe alta. Poti sa tragi o concluzie rapida despre un produs de curatare sau o crema hidratanta de exemplu. Nu si despre un produs care tinteste anumite probleme. De exemplu daca te confrunti cu melasma ca urmare a expunerii la soare pe o perioada de cativa ani si introduci un ser cu  vitamina C pentru a reduce aceste pete, nu te astepta ca ele sa dispara intr-o saptamana. Uneori e nevoie sa asteptam cateva luni pentru a avea rezultate. Depinde de problema initiala, de rutina ca un intreg si de particularitatile pielii. Insa e necesar sa ai rabdare.

  • Nu esti consecventa 
Pentru obtinerea unor rezultate optime, consecventa e cheia. Daca de exemplu introduci in rutina acid mandelic care ajuta la estomparea petelor post acneice, dar il aplici cand iti aduci aminte, nu o sa se schimbe nimic. Un ingredient activ ar trebui sa fie utilizat de cel putin 3-4 ori pe saptamana pentru a vedea beneficii maxime. Asadar, nu ajuta sa aplici nici o singura data pe saptamana produsul. E important sa construiesti in timp toleranta pielii la ingredient si in functie de asta poti determina cat de des poti folosi produsul.

  • Nu intelegi actiunea limitata a produselor
Daca ai rabdare si esti si consecventa in rutina de ingrijire, dar totusi atunci cand zambesti ti se formeaza riduri in coltul ochiului, inseamna ca nu ai inteles ca produsele cosmetice au o actiune limitata. Nici un produs nu iti va sterge ridurile de pe fata, nu iti va da alta piele si nu iti promite ca vei ramane tanara. O rutina adecvata tipului tau de ten, poate imbunatati aspectul pielii, ii poate oferi mai multa luminozitate si te poate ajuta sa ti sub control anumite probleme, de exemplu acneea. Dar daca vrei sa ingheti pur si simplu ridurile de pe fata, recomand sa te indrepti catre botox. 

  • Nu folosesti protectia solara
Oricat de bine ti-ai cunoaste tenul si oricat de bune ar fi produsele pe care le folosesti, daca nu aplici zilnic o crema cu protectie solara, totul e in zadar. Soarele e responsabil pentru degradarea celulara, melasma, riduri premature, etc. Asadar la ce folos sa folosesti de exemplu produse care tintesc melasma, daca nu te protejezi de soare care provoaca aceasta afectiune ? Nu e suficient sa folosesti spf, e important sa folosesti si cantitatea adecvata de 1,25 ml. Si bineinteles sa reaplici cat de des atunci cand petreci mult timp afara. Iar cand indicele UV e ridicat, e nevoie de protectie suplimentara, precum palarie, ochelari de soare, etc. Asadar, soarele e inamicul nr.1 al pielii tale. Daca nu o protejezi, totul e in zadar si poti face mai mult rau decat bine.

  • Nu incepi cu inceputul si nu te informezi suficient
De curand o fata cerea sfaturi pe internet despre doua produse cu retinol pe care le foloseste. Restul rutinei era compusa din gel de curatare si apa micelara. Ca sa folosesti retinol, e nevoie sa faci putin research, sa intelegi cum functioneaza si la ce sa te astepti. Si cand vrei sa acorzi pielii mai multa atentie prin intermediul unei rutine de ingrijire o iei cu inceputul. Adica te asiguri ca esti deja familiarizata deja cu cei 4 pasi de baza : demachiere, curatare, hidratare si protectie solara. 

  • Nu mergi la dermatolog
Atunci cand vorbim de o patologie a pielii, cum e acneea de exemplu, e important sa consulti un medic dermatolog. Acesta iti va face analize pentru a determina cauza acneei si deseori e nevoie de tratament intern. Desigur, multe produse cosmetice sunt de ajutor in cazul tenului acneic, insa daca cauza e una interna, doar un specialist te poate ajuta. 

Ca un mic rezumat de incheiere, pentru ca produsele cosmetice sa functioneze e important sa le alegi pe cele destinate problemelor si tipului tau de ten. E important de asemenea sa ai rabdare si sa fii consecventa, intelegand totusi actiunea limitata a produselor cosmetice. O vizita la dermatolog e importanta atunci cand te confrunti cu o patologie si bineinteles, e important sa te informezi. Informatia inseamna putere, nu renunta la ea. Toate cele de mai sus e important sa vina la pachet cu protectia solara ! 

You May Also Like

0 Comments