Search

Machiaj de primavara in pandemie !

by - marți, aprilie 20, 2021

E a doua primavara pe care o petrecem in plina pandemie si pe langa neplacerile create din multe puncte de vedere, masca de protectie ne-a luat din bucuria de a purta machiaj. Cel putin anul trecut, cand toata lumea a inceput sa se confrunte cu fenomenul de "maskne". Ne adaptam usor la orice situatie si am invatat sa tinem sub control acest "maskne" , sunt multe produse cu ingrediente benefice care ajuta pielea sa isi revina. Insa a ramas problema machiajului. Anul trecut am facut o curatenie masiva in colectia de produse de machiaj si am sortat mult, pana am ramas la o colectie minimalista. 

A doua primavara din pandemine ma gaseste cu mai multa pofta de machiaj ca niciodata. S-a schimbat totusi tehnica de machiaj...daca inainte nu foloseam aproape deloc fard de pleoape, dar foloseam mereu ruj acum e invers. Cand ai buzele acoperite de masca, rujul nu prea are sens, insa imi place sa imi scot ochii in evidenta.


Pentru machiajul tenului folosesc fie fondul meu de ten preferat Catrice HD Liquid Coverage, fie un bb cream. In topul bb cream-urilor mele preferate se afla fara indoiala cel de la Missha. Am incercat multe produse europene, insa niciunul nu se compara cu unul coreean din punctul meu de vedere. Are o acoperire medie, se aseaza frumos pe piele, fara sa incarce tenul. Desi acoperirea e medie, se simte foarte usor pe piele, ca si cum nu as avea machiaj. Pentru a evita cu produsul sa se transfere pe masca, folosesc mereu o pudra de orez aplicata peste. 


Am adoptat mereu un machiaj minimalist, desi in curatenia de primavara am fost surprinsa sa vad ca am atat de multe palete de farduri in nuante colorate. Le-am cumparat pentru ca imi placeau cum arata, dar evident erau nefolosite. Asadar, am oferit cadou anumite palete si altele le-am aruncat. Am preferat atunci sa cumpar o noua paleta de farduri, in nuante pamantii, fiind exact pe gustul meu. Am ales o paleta de la Makeup Revolution care are atat nuante mate cat si nuante mai sclipicioase. E o paleta foarte calitativa, fardurile sunt pigmentate iar nuantele imi plac la nebunie. Am folosit-o destul de des, se vede ca mi-am schimbat obiceiurile de machiaj. Foarte rar folosesc creion sau tus de ochi, insa rimelul e nelipsit. Mereu schimb acest produs, insa mereu am in colectie cate un rimel de la Maybelline. E placerea mea nevinovata acest brand, se pare !


Din machiajul meu preferat de primvara, nu putea sa lipseasca un fard de obraz in nici un caz ! Mereu am spus ca daca ar trebui sa aleg un singur de produs de machiaj pe care sa il pot folosi toata viata, acela ar fi un blush. In general am tenul destul de palid si un fard de obraz e cel care ma salveaza mereu. In sezonul rece imi plac blush-urile mate, insa primavara si vara prefer un blush care are si particule iluminatoare...reflecta foarte fain lumina. 

Sper sa va gaseasca sanatosi aceasta primavara si nu uitati sa va bucurati de orice va face placere ! Si nu, masca nu trebuie sa stea in calea voastra daca vreti sa folositi machiaj...se gasesc mereu solutii. Machiajul are mereu rolul de a ne oferi o stare de bine, ne ofera mai multa incredere. Asadar daca va face placere sa apelati la el, faceti-o cu incredere ! 

O primavara superba va doresc ! 

You May Also Like

0 Comments