Search

Pensule si accesorii machiaj esentiale !

by - sâmbătă, septembrie 11, 2021



In urma cu ceva ani am fost o adevarata colectionara de produse de machiaj. Aveam la un moment dat zeci de palete de machiaj, rujuri si alte nebunii. Ce e drept ma machiam si mai des decat acum, dar nu suficient de mult incat sa reusesc sa trec prin toate produsele pe care le detineam. Pe parcurs, colectia s-a redus drastic, am devenit mult mai selectiva. De exemplu nu mai cumpar palete de machiaj pentru ca arata bine ambalajul. Cumpar doar produse pe care le folosesc, care imi sunt utile si pun mare accent pe calitate. In acest moment colectia de produse de machiaj e destul de basic, dar nimic nu e in plus.

Pentru ca machiajul sa imi reuseasca, ma ajut foarte mult de pensule si accesorii machiaj de calitate. Mai jos va prezint accesoriile de machiaj, pe care eu le consider esentiale ! 

Pensulele de machiaj sunt de nelipsit. Cu ajutorul lor se aseaza cel mai bine produsele si sunt mai usor de aplicat. In colectie am mai multe pensule pentru fata si mai putine pentru ochi. Asta pentru ca folosesc mai des fond de ten, pudra sau blush decat farduri de ochi. Cumpar des seturi de pensule de machiaj, deoarece sunt mai avantajoase ca pret. Insa deseori imi indrept atentia catre seturi care contin majoritar pensule pentru fata.


Pentru ca machiajul sa arate bine, e necesar ca pensulele sa fie curate. Pensula de fond de ten o spal dupa fiecare utilizare, iar pensula pentru pudra/blush cam la 2-3 zile. Pensulele cu care aplicam produse lichide strang mai repede microbi, de aceea e bine sa fie spalate dupa fiecare utilizare. De multi ani folosesc un dispozitiv de curatare a pensulelor de machiaj cum e cel din poza de mai sus si e de mare ajutor. Se curata foarte rapid pensulele si foarte bine. Aplic produs de curatare pe dispozitiv ( e din silicon materialul ), trec cu pensula peste striatii si apoi clatesc. E simplu, rapid si eficient ! In plus fiind atat de mic e foarte usor de luat in calatorii...m-a insotit peste tot ! E ideal atat pensulele de fata cat si pentru pensulele de ochi.


Desi prefer de obicei pensulele de machiaj deoarece am mai multa indemanare, anumite produse se aplica mai bine cu un buretel pentru fond de ten. Produsele care au o acoperire mare mi se pare ca arata mai bine si mai natural pe ten atunci cand le aplic cu un buretel umezit. Ma bucur ca s-a inventat si un suport pentru buretei ca sa nu ii mai tin imprastiati peste tot. Si el trebuie spalat dupa fiecare utilizare pentru a evita ca microbii sa se inmulteasca. Il spal foarte usor : il pun la inmuiat intr-un pahar cu apa si detergent, il las acolo pana termin si restul machiajului si apoi il strang usor in mana si apoi clatesc. Si anticearcanul se aplica foarte bine cu buretelul, se seteaza produsul mai bine si nu se mai strange in ridurile fine.



Daca am vorbit de aplicarea machiajului, hai sa vorbim si de indepartarea lui ! In liceu am descoperit buretii din celuloza, i-am adorat, am uitat de ei apoi si i-am descoperit din nou ! Si sunt la fel de fascinata de ei ca atunci cand i-am descoperit. Ii folosesc atunci cand pentru primul pas in curatarea tenului folosesc ulei demachiant sau lotiune demachianta. Masez pe ten produsul demachiant pana machiajul se topeste si apoi sterg usor tenul cu un buretel din celuloza pe care il umezesc bine inainte. Se curata foarte fain pielea si e foarte bland cu tenul, nu agreseaza absolut deloc. Se poate utiliza si in pasul urmator de curatare, masand buretele pe ten dupa ce se aplica gelul de curatare. Desigur, buretelul trebuie spalat dupa fiecare utilizare si trebuie inlocuit frecvent. In mod normal e foarte tare la atingere si in contact cu apa se inmoaie si are o textura placuta si delicata.


Cu ajutorul accesoriilor de machiaj, viata e mult mai usoara, nu-i asa ?

Produsele prezentate mai sus, fac parte din portofoliul de produse MyCosmetics pe care ii puteti contacta la adresa de mail office1(@)mycosmetics.ro sau la telefon 0771412153 de luni pana vineri, intre orele 08:00 - 17:00 ! 


You May Also Like

0 Comments