Search

Care e cel mai bun sampon antimatreata?

by - joi, aprilie 13, 2023



Matreata afecteaza in egala masura atat femeile cat si barbatii si este cea mai des intalnita problema a scalpului. Matreata se manifesta uscarea scalpului, ceea ce duce la formarea cojitelor, care nu sunt doar inestetice, dar sunt si deranjante deoarece provoaca mancarimi la nivelul scapului. Matreata apare din mai multe cauze si deseori este o afectiune asociata cu stresul. Dar poate aparea si din cauza utilizarii produselor neadecvate sau chiar de unele tratamente medicamentoase.

Cand te confrunti cu matreata, e foarte important sa folosesti un sampon adecvat, doar asa poti sa ti sub control problema. Mai jos gasesti cateva exemple de produse care sunt de mare ajutor. 

Cum se utilizeaza un sampon antimatreata : ca sa functioneze e foarte important sa lasi produsul sa actioneze. Eu aplic produsul la radacina, masez usor si apoi il las sa actioneze aproximativ 5 minute. Apoi clatesc parul. Nu spal si lungimea parului, doar radacinile. Daca samponul este lasat sa actioneze cateva minute e mult mai eficient.

Cel mai bun sampon antimatreata


Eladerm sampon cu acid salicilic | Cumpara de pe eladerm.ro

Samponul are in compozitie 2% acid salicilic si o lista scurta de ingrediente, ceea ce reduce riscul unei posibile reactii la unul dintre ingrediente. Nu contine parfum, ceea ce consider ca e un mare plus. Pentru persoanele cu scalpul iritat sau sensibil, parfumul este un ingredient care poate fi iritant si atunci e bine sa fie evitat. Samponul Eladerm e foarte bine formulat si foarte eficient. Am vazut rezultate inca de la prima utilizare si il folosesc si acum.

L´Oreal Paris Elseve Extraordinary Clay | Cumpara de pe notino.ro

E un sampon foarte bun, in special daca ne raportam la categoria de pret din care face parte. Contine acid salicilic si argila. Curata foarte bine scalpul, nu il usuca excesiv si isi face treaba pentru care e destinat. Din aceeasi gama se gaseste si balsam de par, daca va place sa folositi mai multe produse ale aceleasi game. Avand aceleasi ingrediente active, eficienta e mai mare.

Ziaja Med Anti-Dandruff | Cumpara de pe notino.ro

Samponul Ziaja Med exfoliaza delicat scalpul prin prisma acidului lactic pe care il contine. Are si multe ingrediente hidratante si reparatoare, precum panthenol si allantoin. Mai are in compozitie White Willow Bark Extract, ingredient foarte renumit pentru proprietatile sale anti-inflamatorii. Nici acest sampon nu contine parfum. E foarte potrivit si pentru persoanele cu scalpul sensibil. Are si o cantitate generoasa de 300 ml si un pret foarte bun.

Vichy Dercos sampon anti-matreata | Cumpara de pe drmax.ro

Are in compozitie disulfura de seleniu, tocoferol, acid salicilic si ceramide R. Producatorul recomanda ca produsul sa fie utilizat pe o perioada de 4 saptamani. Are o actiune de recidiva de 6 saptamani. E un produs cu o formula mai complexa, recomandat in special persoanelor ale caror probleme ale scalpului sunt mai accentuate.


Bioderma Node K sampon impotriva scuamelor | Cumpara de drmax.ro

Samponul contine acid salicilic care ajuta la exfolierea scalpului, ceea ce duce la eliminarea scuamelor. Contine si extract de Zanthoxyl care reduce impulsul de scarpinare. Scapul este calmat datorita prezentei agentului calmant intensiv Forskolina. Agentii de curatare din produs sunt blanzi cu scalpul iar produsul nu contine parfum fiind de asemenea foarte potrivit si pentru persoanele cu scalp sensibil.


Kerastase Specifique Bain Divalent | Cumpara de pe notino.ro

Samponul contine resveratrol, ingredient antioxidant cunoscut pentru proprietatile sale anti-inflamatorii, fiind asadar de mare ajutor atunci cand se regaseste in sampoane tratament. Contine si niacinamide, ingredient care are multe beneficii si pentru scalp, nu doar pentru ten.




ACM Novophane K | Cumpara de pe emag.ro

Contine acid salicilic pe a treia pozitie in lista de ingrediente, ceea ce inseamna ca e intr-o concentratie generoasa. Este destinat in special persoanelor care se confrunta cu descuamare severa. Contine si ingrediente calmante si hidratante care calmeaza puruitul si roseata scalpului.

Inebrya Cleany | Cumpara de pe notino.ro

E un sampon care are in compozitie ingrediente antioxidante cu proprietati anti-inflamatorii. Intr-o concentratie destul de mare se regaseste extrasul din frunze de rozmarin care are rol antioxidant, anti-imflamator si antibacterian. Promite sa trateze problemele scalpului inca de la primele utilizari.


Atunci cand utilizati un sampon antimatreata e foarte important sa va calibrati asteptarile. Majoritatea sampoanelor ofera rezultate dupa primele utilizari, insa pentru a mentine aceste rezultate e necesar ca un astfel de sampon sa faca parte mereu din rutina voastra de ingrijire a parului. Eu cand imi spal parul folosesc un sampon normal, apoi un sampon tratament pe care il las putin sa actioneze. Daca utilizarea samponului tratament se intrerupe, de obicei problemele cu matreata, scuamele si mancarimile reapar. Aceste probleme sunt declansate de multi factori, iar un sampon antimatreata va ajuta sa le tineti sub control. Uneori e nevoie sa testezi mai multe sampoane pana dai de cel care ti se potriveste. Cel mai important e sa il gasesti pe cel care functioneaza cel mai bine pentru tine! 

De-a lungul timpului am testat foarte multe sampoane antimatreata si si-au facut treaba mai mult sau mai putin. Dintre toate cel mai de ajutor imi este samponul cu acid salicilic Eladerm. Pentru mine functioneaza cel mai bine. De cand il folosesc problemele scalpului s-au redus considerabil si reusesc sa le tin sub control. Il folosesc la fiecare spalare.

Sper sa va fie de ajutor articolul si sa va inspire in alegerea celui mai bun sampon antimatreata care sa corespunda nevoilor voastre!

You May Also Like

0 Comments