Search

Produse second hand, o initiativa de sustenabilite Decathlon

by - joi, mai 05, 2022

Decathlon nu e doar un magazin care ofera articole sportive de calitate si la preturi mici, e si un magazin care se preocupa de protejarea planetei. Sunt foarte incantata sa va fac cunostiinta cu initiativele de sustenabilitate lansate pana acum.

DEX : SUSTENABILITATE (< engl. sustainable) s. f. Calitate a unei activități antropice de a se desfășura fără a epuiza resursele disponibile și fără a distruge mediul, deci fără a compromite posibilitățile de satisfacere a nevoilor generațiilor următoare. Conferința mondială asupra mediului de la Rio de Janeiro din 1992 a acordat o atenție deosebită acestui concept, care implică stabilirea unui echilibru între creșterea economică și protecția mediului și găsirea de resurse alternative. Când se referă la dezvoltarea economică de ansamblu a unei țări sau regiuni, este de obicei preferat termenul sinonim dezvoltare durabilă.


Stiai ca de la Decathlon poti sa cumperi produse resigilate? Produsele au pret redus, beneficiezi de politica de retur si garantie Decathlon si fiecare produs e atent verificat inainte de a fi pus la vanzare. Eu am cumparat de multe ori produse resigilate, consider ca e o varianta buna si la indemana pentru a economisi.

O alta initiativa de sustenabilitate lansata de Decathlon se numeste "Buy Back"! Daca ai o bicicleta marca Decathlon in stare foarte buna dar nu o mai folosesti, tehnicienii Decathlon te asteapta in magazin pentru o evaluare si primesti pe loc un vouche in valoare de pana la 60% din valoarea initiala a produsului. Asa ca daca nu mai folosesti aceea bicicleta pe care acum se pune praful, ai ocazia sa o valorifici si sa iti cumperi ceva ce vei folosi si de care ai nevoie.



Toate initiativele de sustenabilitate Decathlon sunt de laudat, dar stiai ca poti sa cumperi sau sa vinzi produse second hand Decathlon?

Daca te-ai razgandit cu privire la sportul pe care il practici si nu mai folosesti echipamentul il poti vinde si iti poti cumpara ce ai nevoie. Daca bicicleta copilului a ramas mica, o poti vinde sa ii cumperi una adecvata varstei. Indiferent de motivele pentru care nu mai ai nevoie de anumite echipamente sportive, le poti vinde si alticineva se va bucura de ele.

Din motive de sustenabilitate si nu numai, mi-a placut mereu sa cumpar diferite articole second hand. Tare incantata am fost cand am aflat ca exista aceasta optiune si la Decathlon. 


Daca tot am mentionat mai sus de biciclete copii, am gasit acest model de bicicleta care e intr-o stare perfecta si are un pret foarte bun. E pusa la vanzare cu 550 lei iar pretul initial e de 950 lei. Deci o economie de 400 lei. In anunt poti gasi poze detaliate iar vanzatorul accepta sa returneze banii daca in termen de o saptamana nu esti multumit de produs. Chiar aplaud o astfel de initiativa! 


Daca tot suntem in sezonul cald, ce spui sa ii oferi cadou copilului o trotineta? Plimbarile in parc o sa fie si mai placute si cumparand un produs second hand poti economisi bani. 

Copiii cresc atat de repede si ma bucur ca avem ocazia sa cumparam sau sa vindem articole second hand la Decathlon! E o metoda excelenta de economisire si de sustenabilitate. 

Planeta este terenul nostru de sport! Protejeaz-o! Schimbarea sta in fiecare si orice atitudine de sustenabilitate conteaza. Fiecare picatura intr-un ocean poate face diferenta. Ai grija de planeta in timp ce economisesti bani pentru pasiunile tale! 

You May Also Like

0 Comments