Search

Cele mai bune creme pentru tenul acneic

by - duminică, august 13, 2023

 Contrar miturilor care circula de ani de zile, tenul gras/acneic are nevoie de hidratare. La fel ca oricare alt tip de ten. Logica e foarte simpla. Atunci cand tenul gras e privat de hidratare, produce mai mult sebum tocmai ca sa compenseze lipsa hidratarii. Iar excesul de sebum nu e doar deranjant, dar blocheaza si porii ceea ce duce la acumularea punctelor negre si a cosurilor. Solutia? Nu mai fugi de crema hidratanta daca ai tenul acneic. Ba chiar te poate ajuta foarte mult....atata timp cat o alegi pe cea potrivita.

Am ten acneic de cand ma stiu si blogger din 2011. Pasiunea pentru cosmetice si "meseria" asta de blogger au contribuit la vasta mea experienta cu produsele cosmetice si am testat zeci de produse. Dar azi vorbim de creme. In toti acesti ani am descoperit foarte multe creme hidratante compatibile cu tenul acneic si vreau sa va scriu si voua despre ele.



Cele mai bune creme pentru tenul acneic

Ordinea cremelor e aleatorie, nu reprezinta un top. Fiecare crema mentionata am incercat-o, mi-a placut si o recomand cu drag mai departe. 

Isispharma Teen Derm K

Este o crema cu o textura de gel, se simte foarte placut pe piele. Se absoarbe rapid, nu e deloc grasa, ba chiar are un finish mat. Produsul are la baza complexul a-PURE din care face parte si acidul salicilic, cel mai bun prieten al tenului acneic. Acest ingredient e solubil in ulei, patrunde in interiorul porilor si ajuta la vindecarea mai rapida a cosurilor si a punctelor negre. Imbunatateste si aspectul filamentelor seboreice, in special pe nas unde sunt cel mai deranjante. Are de asemenea ingrediente sebo-reglatoare, astringente, purificatoare si calmante. 




Purito Deep Sea Water Cream
🛒 Cumpara de pe sole.ro - cod reducere SOLE5679

O crema cu o textura de vis pe care am recumparat-o de multe ori si o sa ramana mult timp printre preferatele mele. Tenul gras/acneic se confrunta deseori cu deshidratare si crema reuseste sa tina sub control aceasta problema aceasta problema. Contine niacinamide, ingredient super star pentru orice tip de ten. In cazul tenului acneic, ajuta la reducerea excesului de sebum, ofera pielii un aspect mai uniform, decongestioneaza porii. O crema buna pe care o recomand cu drag!

Novaclear Acne Cream
🛒 Cumpara de pe aquabeauty.ro - cod reducere diana10

Crema contine acid salicilic care exfolieaza pielea moarta si impuritatile din pori si squalane care asigura hidratarea pielii. Are o textura faina si foarte catifelata. Se absoarbe rapid in piele, fara sa lase pelicula deranjanta. E o crema foarte buna, e de ajutor atunci cand vrei sa ti cosurile sub control. Folosita frecvent ajuta la prevenirea cosurilor si atunci cand acestea apar, ajuta la tratarea lor mai rapida. Nu cred in miracole peste noapte, dar cand apare cate un cos si folosesc crema asta, a doua zi situatia arata deja mai bine. Deci functioneaza perfect grabind vindecarea cosurilor.

Bioderma Sebium Global

O crema care pe langa acidul salicilic care ajuta la exfolierea porilor, contine si Zinc Gluconate, ingredient despre care studiile ne spun ca e de ajutor in cazul acneei inflamatorie. Are de asemenea proprietati anti bacteriene si ajuta la reglarea excesului de sebum. Un ingredient foarte bun care ofera multiple beneficii tenului acneic. Iar impreuna cu acidul salicilic, fac o echipa foarte buna. In formula sunt prezente si multe ingrediente care asigura hidratarea pielii si antioxidanti si e prezent si Bakuchiol, ingredient cu proprietati anti age. 

A Derma Phys-AC Global

O crema care este adjuvant in tratarea acneei si a punctelor negre, dar tinteste si imperfectiunile pielii precum pete post acneice. Contine ca ingrediente active acid salicilic, acid lactic si acid glicolic. Dupa utilizare tenul are o nuanta mai uniforma, intr-adevar estompeaza petele post acneice si ajuta la prevenirea si tratarea cosurilor. Am folosit toata gama A Derma destinata tenului acneic, dar crema e preferata mea si ea mi-a oferit cele mai bune rezultate.

Isispharma Metroruboril A.Z

Acidul azelaic este un ingredient de mare ajutor persoanelor care se confrunta cu rozacee. Crema Metroruboril contine 15% acid azelaic, ingredient care datorita proprietatilor sale anti bacteriene si anti inflamatoare ajuta la tratarea acneei inflamatorie. Pe mine m-a ajutat foarte mult si e un produs pe care intentionez sa il reintegrez in rutina. Foarte fain mi-a fost tenul in perioada in care am folosit aceasta crema. 

Atunci cand te confrunti cu un ten acneic, e nevoie sa ti mereu sub control aceasta problema. Doar pentru ca in urma unui tratament anume cosurile au disparut, asta nu inseamna ca nu vor mai aparea. Eu imi tin acneea sub control cu ajutorul produselor pe care le folosesc. Pe baza experientei proprii si a informatiilor dobandite, sustin ca uneori cosurile reapar doar pentru ca nu folosim produse care sa previna asta. Deci nu e suficient sa tratam, e necesar sa prevenim.

Daca ai un ten acneic, sper ca aceasta postare sa te ajute sa gasesti o crema potrivita. Am restrans lista de recomandari astfel incat sa scriu despre cremele care imi plac cel mai mult, care mi-au oferit rezultate in urma utilizarii si pe care le recomand cu mare drag!

Pentru cosurile care imi ies sub piele, folosesc Ichtiol 10% aplicat local de multi ani si e singurul produs care functioneaza si ma ajuta. Am scris si un articol despre experienta mea cu produsul si daca nu l-ati citit, il gasiti AICI. Articolul e vechi, l-am scris in 2014, dar informatiile sunt in continuare de actualitate! 



You May Also Like

0 Comments