Search

Top 5 geluri de curatare pentru tenul mixt acneic

by - miercuri, iulie 07, 2021

 


Am o slabiciune destul de mare pentru geluri de curatare si mereu am cateva deschise pe care le folosesc prin rotatie in functie de cum imi simt pielea. Am un ten mixt acneic cu tendinte de deshidratare.

Gelul de curatare trebuie sa curete eficient tenul, insa in acelasi timp sa fie suficient de bland cu pielea incat sa nu deranjeze bariera de protectie a pielii. Desi un gel de curatare ramane pe ten doar maxim 1 minut, alegerea nepotrivita poate deranja bariera de protectie, ceea ce duce la probleme ale pielii : iritatii, sensibilitate, deshidratare, exces de sebum, etc. Asa cum am scris mai sus, un gel de curatare nu trebuie sa fie doar eficient, trebuie sa fie si bland. Daca dupa spalarea tenului, apare senzatia de piele care tine, gelul de curatare e mult prea agresiv si poate duce la deshidratare. 

De-a lungul timpului am folosit multe geluri de curatare si descopar in continuare produse noi. In acest articol vreau sa scriu despre cele 5 geluri de curatare pe care le ador in acest moment si se afla in topul preferintelor mele. Desigur, pe parcurs preferintele mele se pot schimba in functie de schimbarile tenului si de noi produse descoperite, dar in momentul in care scriu acest articol acestea sunt cele 5 geluri de curatare preferate. 

Top 5 geluri de curatare pentru tenul mixt acneic



Am incercat toate variantele gelului de curatare CeraVe si toate imi plac, insa cel mai recumparat e gelul de curatare Foaming Cleanser. Mi-a placut tare mult si varianta cu acid salicilic insa momentan nu se afla in acest top, deoarece acidul salicilic nu e compatibil cu sarcina/alaptarea, insa o sa il recumpar fara indoiala cand o sa il pot folosit. Am scris pe larg despre gama CeraVe cu acid salicilic aici. Varianta Foaming Cleanser este dedicata tenului mixt, are in compozitie niacinamide si nu contine alcool, parfum sau uleiuri esentiale. Curata bine tenul, nu il agreseaza si pentru ca intre tenul meu si acest produs exista o compatibilitate atat de buna, o sa recumpar mereu produsul fara indoiala. 
  
Foarte placut impresionata sunt si de gelul de curatare purifiant Novaclear Oily, destinat tenului gras, acneic. Contine tea tree oil iar tenul meu adora acest ingredient care ajuta la calmarea tenului, are rol antiseptic si anti-inflamator ceea ce e de mare ajutor unui ten acneic. Il folosesc in special atunci cand imi iese cate un cos incapatanat ( sau mai multe :D ) sau atunci cand imi simt tenul mai sensibil. E de mare ajutor, curata eficient si chiar daca ramane putin timp pe ten, simt ca ajuta pielea.

De la Farmona am folosit doar produse pentru ingrijirea corpului si mi-au placut la nebunie. La o comanda pe notino mai trebuia sa adaug ceva in cos ca sa beneficiez de transport gratuit si mi-a sarit in ochi gelul de curatare Dermacos Anti Acnee. Are un pret foarte mic, costa doar 17 lei asa ca daca nu imi era pe plac pe ten l-as fi folosit pe corp. Dar cand am analizat lista de ingrediente am fost placut impresionata sa descopar cateva ingrediente faine : tea tree oil, willow extract, aloe vera, zinc pca. Are si particule exfoliante in compozitie, insa sunt extrem de delicate incat nu afecteaza pielea in vreun fel. Ofera si o exfoliere mecanica, insa fiind atat de fine particulele exfoliante nu imi creeaza deloc probleme. Produsul are si o textura faina ca de jeleu, lasa tenul catifelat in urma si nu il usuca deloc. Are si parfum in compozitie, insa pentru mine nu e deranjant. Ba chiar il gasesc placut, e foarte fresh insa nu e puternic, deci e ok. Chiar ma declar placut surprinsa de produs, mai ales ca are si un pret atat de mic.


Despre produsele din poza de mai sus am mai scris pe blog, dar pentru ca fac parte din topul preferintelor mele, trebuie sa le mentionez din nou ! 

Produsele Geek&Gorgeous m-au surprins in mod placut si nu se lasa mai prejos nici Jelly Joker gel de curatare. I-am dedicat si un articol pe blog si am scris mai pe larg despre el aici. L-am alternat fie in rutina de seara, fie in rutina de dimineata. Are o textura foarte faina, nu face spuma si se simte foarte delicat pe ten. Curata bine si nu usuca deloc pielea.

Din acest top al gelurilor de curatare preferate, nu poate sa lipseasca Bioderma Sensibio pe care il folosesc de multi ani si indiferent de cate geluri de curatare am, mereu il am si pe el. In 2016 i-am dedicat si un articol si il puteti citi aici. Desi e dedicat tenului sensibil, e foarte potrivit si pentru tenul mixt si pentru orice alt tip de ten. Nu are parfum, alcool sau uleiuri esentiale. E un gel de curatare foarte bland, curata bine, nu usuca. Pe parcursul anilor am cumparat foarte multe flacoane de produs si o sa cumpar in continuare. Ambalajul e de asemenea foarte practic si foarte dragut :D.

Cam asa arata topul gelurilor de curatare preferate ! Desigur, testez mereu si alte produse si daca nu apar mereu pe blog, vorbesc despre produse pe Instagram

You May Also Like

0 Comments