Search

Vopsirea si ingrijirea parului carunt

by - joi, septembrie 04, 2014

Fiecare dintre noi ajungem la o varsta la care parul carunt isi face aparitia... Bineinteles asta nu inseamna neaparat un lucru rau. Exista persoane care prefera sa isi pastreze parul alb si le sta chiar bine. Doua exemple in acest sens sunt reprezentate de Helen Mirren si Emmylou Harris.
Insa nu foarte lume prefera sa accepte parul carunt....unele persoane il considera chiar un defect care trebuie acoperit. Parul alb nu apare neaparat atunci cand imbatranim...stresul are si el un rol important in aparitia lui. Nu la putine persoane am vazut fire de par alb la o varsta mai frageda. Insa pe piata exista o sumedenie de trucuri si vopsele pe care le puteti folosi pentru a masca parul alb.
Uneori albul avantajeaza....alteori imbatraneste. De exemplu femeile cu pielea mai inchisa sunt avantajate de parul carunt...insa pe cele cu tenul mai palid le imbatraneste.

Daca aveti doar cateva fire de par alb sau doar suvite puteti folosi cu incredere un nuantator....insa daca parul alb se regaseste intr-o cantitate mai mare puteti apela la vopsele permanente pentru a conferi culoare parului.

In cazul in care apelati la o vopsea permanenta va recomand o vopsea pe care o foloseste si mama mea si se intelege de minune cu ea. Este vorba despre L' Oreal Paris Casting Creme Gloss.


L' Oreal Paris Cating Creme Gloss este o vopsea care nu contine amoniac, fiind o vopsea blanda care nu deterioreaza textura firelor de par. Ofera o acoperire optima a firelor de par iar parul devine stralucitor. Vopseaua este disponibila in mai multe nuante care au un efect de pana la opt saptamani. Compozitia vopselei este imbogatita cu un complex de ingrijire care nu deterioreaza parul.
Pe parul alb prinde orice vopsea...insa nu e cazul sa faceti experimente si e recomandat sa folositi o vopsea cat mai naturala. De asemenea inainte de a aplica vopseaua pe toata suprafata parului faceti intai un experiment pe o suvita de par ca sa vedeti cum iasa culoarea si cum va prinde si apoi puteti trece mai departe ca sa vopsiti tot parul. Nuanta o puteti alege in functie de preferintele voastre, insa tineti cont de faptul ca parul inchis imbatraneste si scoate in evidenta toate defectele. Puteti sa conferiti parului carunt o nuanta aurie de blond si va arata foarte bine. In plus un alt avantaj este faptul ca firele de par nu vor fi foarte vizibile cand vopseaua isi mai pierde din stralucire. Insa bineinteles trebuie sa tineti cont de pigmentul pielii inainte de a face o alegere in privinta nuantei vopselei.

Dupa ce nuanta vopselei paleste puteti apela la o solutie eficienta pentru a-i pastra stralucirea. O recomandare in acest sens este vopseaua sub forma de spuma de la Schwarzkopf Igora Expert Mousse.


Cu ajutorul vopselei spuma veti obtine o colorare rapida si de durata a parului. Este rezistenta pana la 8 spalari. Spre deosebire de vopselele clasice, aceasta se foloseste pe parul umed dupa ce a fost spalat cu sampon. Aplicati spuma pe parul umed si masati usor pana se creaza o spuma usoara. Apoi dispersati spuma pe toata suprafata parului cu ajutorul unui piaptan. Pentru revitalizarea culorii perioada de actiune e de 5-10 minute iar pentru o culoare intensa lasati sa actioneze 15-20 de minute .
Atunci cand vopseaua isi pierde din stralucire sau nu aveti timp sa va vopsiti, vopseaua spuma se dovedeste a fi un prieten de nadejde. Are o acoperire de 20% a firelor albe.

Dupa ce v-am prezentat 2 metode de a va acoperi firele albe de par, dam pagina si vorbim putin despre intretinerea culorii. Parul fiind alb iese mai rapid la suprafata si dupa cateva spalari ici colo pot fi zarite fire albe. Insa daca folositi produsele adecvate va puteti pastra stralucirea si nuanta parului pentru o perioada indelungata. Inainte de a vorbi despre asta va spun si 2 trucuri pe care le-am invatat de-a lungul timpului. In primul rand evitati sa spalati/clatiti parul vopsit cu apa fierbinte pentru ca datorita acestui procedeu parul se decoloreaza mai repede si se distruge. Un alt sfat ar fi sa evitati sampoanele anti-matreata pentru ca si acestea contribuie la decolorarea prematura a vopselei. E foarte important sa folositi produse special concepute pentru parul vopsit.

Pentru a acoperi firele albe de par mai exista o varianta care din punctul meu de vedere e una dintre cele mai eficiente fie ca doriti sa acoperiti doar cateva fire care au rasarit fie ca doriti sa corectati vopseaua care s-a mai dus dupa cateva spalari. E un produs eficient care se foloseste rapid si are efecte maxime. Mai pe scurt este vorba despre TouchBack Hair Marker, care este un creion pentru par :). Produsul se gaseste pe site-ul oficial la pretul de 25$ sau il puteti achizitiona din magazinul online aoro la pretul de 134 lei.


Cu ajutorul acestui marker va puteti vopsi firele albe sau radacinile care au crescut si poate fi gasit in mai multe nuante. Se aplica pe parul uscat iar in cazul parului carunt se tine marker-ul pret de cateva secunde pe fiecare zona pe care il aplicati pentru a se imbiba bine in firul de par. Nu trebuie sa va spalati pe par inainte de folosirea produsul si e in regula daca ati aplicat inainte spuma, gel sau ceara de par. De asemenea si dupa aplicarea marker-ului pot fi folosite produse de styling fara nici o problema.
TouchBack Hair Marker se omogenizeaza perfect cu nuanta parului si va confera un look natural. Are la baza o formula patentata, folosind doar vopsele fara ingrediente concentrate fiind foarte bland cu parul. 
Marker-ul se indeparteaza cu apa si sapun, deci nu e o vopsea permanenta. Insa e o solutie rapida si la indemana care nu ataca firele de par si protejeaza parul. E ideal pentru corectii, pentru acoperirea firelor sau ale suvitelor carunte. 
Ma bucur tare mult ca a fost lansat un astfel de produs. Asa cum folosim un creion de sprancene, un ruj sau un rimel...la fel de bine putem folosi un astfel de produs pentru par.
TouchBack Hair Marker are 8 ml si ajunge pentru +60 de aplicari. Pretul lui este de 135 lei.

Pentru a va face o idee mai concreta despre produs va invit sa urmariti si videoclipul de mai jos : 

                                       

Pe piata se gasesc o sumedenie de produse pentru ingriirea parului, asadar aveti de unde alege produsele care sa se potriveasca nevoilor voastre. Insa trebuie sa tineti cont de faptul ca parul carunt care e vopsit e mai pretentios decat parul natural care e vopsit. Cu par carunt sau nu...sunteti frumoase oricum, deci aveti grija de voi.

Voi va confruntati cu parul carunt?
Daca da, va invit sa imi spuneti in comentarii cateva recomandari pentru ingrijirea sau vopsirea lor.

You May Also Like

1 Comments

  1. Casting creme gloss de la L'Oreal NU m a ajutat. Am folosit o o sg dată. Nu acoperă bn, nici nu ține pe parul alb. La fel surorile ei Recital preference ,tot o sg dată folosita și Execellence. Vopsele cu amoniac ultimele dar proaste pt par alb.

    RăspundețiȘtergere