Search

Alegerea parfumului de primavara :)

by - joi, martie 13, 2014

Razele timide de soare ne anunta sosirea primaverii si e timpul sa ne schimbam garberoba, sa renuntam la bluzele groase si sa optam pentru haine mai subtiri. Trecerea de la un anotimp la altul e marcata si de schimbarea parfumului. Acum e momentul sa renuntam la parfumurile cu miresmele iernii cu tonuri lemnoase si sa ne indreptam catre arome proaspete si florale.

Parfumurile de primavara trebuie sa fie in ton cu natura si sa aiba arome proaspete usor condimentate. Bineinteles si pentru acest anotimp trebuie sa optam pentru un parfum de zi si un parfum de seara. Ziua se poarta parfumuri mai subtile iar seara puteti opta pentru un parfum mai puternic. In acest sens va propun 2 sugestii :

Lacoste Joy of Pink
Compozitie : 
Note de varf : grapefruit
Note inima : curacao, bujor
Note baza : cedru, mosc

Acest parfum este potrivit pentru a fi purtat ziua, fiind un parfum special conceput in special pentru femeile tinere, deoarece inspira energie. Compozitia parfumului este revigoranta incepand cu note proaspete de grapefruit.

O alta recomandare in ceea ce priveste parfumul de zi este Stella McCartney, care se face remarcat prin tonurile imbietoare de trandafir bulgaresc, tonuri care sunt completate de esentele de bujori. Prospetimea parfumului este echilibrata de esentele de mosc si cihilimbar. Toate aceste note se aduna intr-o sticluta si rezulta un parfum profund si misterios :)


Compozitie :
Note de varf : aldehide, extras din portocala amara, Ylang-Ylang
Note inima : trandafir, iasomie
Note baza : vetiver, vanilie, lemn de santal

Chanel No.5 este unul dintre cele mai iubite parfumuri de catre femei, facandu-se remarcat prin notele florale si lemnoase pe care le are in compozitie. Este un parfum tare care este ideal pentru o seara de primavara.
Aromele parfumurilor Chanel sunt printre cele mai populare in intreaga lume fiind usor remarcate datorita aromelor fascinante si originale.
Chanel No.5 s-a lansat in anul 1921 si astazi a ajuns in topul celor mai vandute parfumuri.


Dincolo de aromele ispititoare are parfumurilor e ideal sa stim sa citim un parfum. Asta nu implica mare lucru insa e necesar sa stim ce inseamna notele unui parfum :)
* Notele de varf, sunt cele care creaza prima impresie atunci cand mirosim un parfum si sunt mai putin rezistente.
* Notele inima sunt cele care se simt in primele ore de la aplicarea parfumului
* Notele de baza persista cel mai mult, chiar si 24 de ore daca parfumul e calitativ. Atunci cand parfumul nu e la fel de intens ca in momentul aplicarii, simtim cel mai bine notele de baza.

Insa alegerea unui parfum nu e deloc usoara. Trebuie sa tinem cont si de personalitatea noastra si de anotimp. Din punctul meu de vedere parfumurile de primavara/vara sunt printre cele mai indragite. Pentru ca sunt in ton cu natura si pentru ca au un iz dulceag. Parfumurile de iarna sunt o idee mai grele in timp ce parfumurile de primavara inspira energie si te fac sa te simti fresh. Sunt parfumuri senzuale si usoare care se remarca prin unicitatea ingredientelor florale.

Oare mai sunt persoane care nu considera ca trebuie sa schimbam si parfumul odata cu trecerea la alt anotimp? Daca credeti asta va rog sa imi permiteti sa va contrazic...cu argumente bineinteles :D.
De exemplu iarna sunt recomandate parfumurile mai grele, mai puternice si pe baza lemnoasa pentru ca palesc din cauza frigului si nu sunt deranjante. Daca folositi un parfum de genul cand e cald afara riscati sa vi se faca rau deoarece mirosul se intensifica din cauza caldurii.
Daca faceti invers si folositi un parfum floral iarna, iar nu e bine pentru ca din cauza frigului nu o sa se simta mai deloc.
Am auzit mai multe persoane care spuneau ca parfumul x nu persista, sau ca e prea puternic. Consider ca inainte de a da un verdict asupra unui parfum trebuie sa il folosesti in anotimpul potrivit in functie de compozitia lui. Asa cum am spus si mai sus oricat de calitativ ar fi un parfum floral de exemplu, nu o sa persiste niciodata iarna la fel de mult ca primavara.

Acum sunt si eu in cautarea unui parfum de primavara dar devine din ce in ce mai greu...tot mai multe parfumuri ademenitoare apar pe piata care mai de care mai speciale si mai aromate. Insa o sa am mereu o slabiciune pentru parfumurile care au in compozitie si vanile. Acest ingredient da parfumului un aer aparte, un aer fresh dar totusi sofisticat si cat se poate de feminin. 

Sfat : Pentru o persistenta mai mare a parfumului e bine sa optam pentru produse de ingrijire a corpului din aceasi gama. Iar pentru a creste intensitatea unui parfum e recomandat sa fie aplicat in zonele unde se simte pulsul :)

Va invit si pe voi sa imi spuneti in comentarii care sunt parfumurile de primavara pe care le preferati :)

You May Also Like

0 Comments