Search

Dreptul la frumusete....Les Cosmetiques Design Paris

by - vineri, martie 14, 2014

Noile branduri care apar pe piata au insemnat pentru mine o noua provocare. O noua serie de cercetari ale produselor, o analiza completa a lor care sa ma ajute sa ma decid daca pot include respectivele produse in rutina mea de ingrijire sau nu. Mereu e mare tentatia pentru tot ce e nou, produsele care ne promit sa rezolve diverse probleme, devenind o prioritate...cel putin pentru mine. Eu sunt una dintre persoanele care isi schimba destul de des rutina de ingrijire pornind de la ingrijirea parului, la ingrijirea corpului si la ingrijirea tenului. Pe langa faptul ca sunt tentata de multe produse si tenul, corpul si parul se mai schimba si atunci e nevoie sa schimb si produsele. Si in functie de schimbarile naturale dar trebuie sa luam in calcul si anotimpul.

Din punct de vedere virtual am avut placerea sa fac cunostinta cu brandul Les Cosmetiques. Produsele au fost lansate de Carrefour si cuprind o intreaga gama de produse de ingrijire personala. Am studiat putin catalogul, mi-a starnit curiozitatea si bineinteles ca am pus ochii si pe cateva produse . Brandul cuprinde o gama variata de produse printre care si produse pentru ingrijirea tenului, produse pentru igiena si ingrijire corporala, produse pentru ingrijirea parului si produse bio.
Am studiat cu atentie fiecare gama in parte si in acest articol doresc sa va prezint produsele care mi-au starnit curiozitatea.


Pentru ingrijirea corpului am ales un lapte de corp si un exfoliant ambele cu ulei de nuca si unt mango. Nu stiu exact cand am dezvoltat o pasiune pentru produsele de ingrijire a corpului, insa imi doresc cat mai multe. Daca inainte ma multumeam cu un gel de dus parfumat, acum lucrurile stau diferit si ma preocupa mai mult hidratarea corpului. La aceste 2 produse m-a atras in primul rand ambalajul, trebuie sa recunosc iar ingredientele din care sunt compuse produsele cred ca mi-ar conferi hidratarea optima. Pe langa hidratare produsele pentru ingrijirea corpului trebuie sa fie neaparat parfumate si ademenitoare din punctul meu de vedere. Sunt foarte curioasa in privinta uleiului de nuca pentru ca nu am avut produse care sa contina acest ingredient. Despre untul de mango stiu deja cat de hidratant este si cat de frumos miroase.
Asadar acestea sunt primele 2 produse care mi-au atras atentia si pe care mi le-as dori deoarece de cand am mai multa grija de pielea mea suspin dupa produse de genul. Si ce mi-as putea dori mai mult decat hidratare si parfum superb?


Daca produsele de mai sus le-am ales pentru a-mi rasfata pielea, produsele din imaginea de mai sus care fac parte din gama de produse pentru ingrijirea parului, le-am ales pentru ca le consider o necesitate.
Despre parul meu v-am tot scris pe blog si stiti cat e de rebel...Am folosit o gramada de sampoane de par, unele mai bune, altele mai rele, hidratante sau mai putin hidratante. Altele m-au ajutat sa imi pastrez nuanta parului vibranta, altele mi-au conferit stralucire etc. Nu ma pot plange foarte mult in acest sens pentru ca nu am dat de produse foarte dezamagitoare.
Insa din pacate nu am intalnit un produs care sa aiba inca o calitate : sa imi domoleasca parul rebel. Samponul si balsamul Kera din gama Super Liss sunt 2 produse care au proprietati de netezire a parului rebel, de control si stralucire...proprietati care m-au facut sa mi le doresc. Asta pentru ca parul meu e tare ciudat...trecand peste problemele pe care le are, totusi e moale, se simte hidratat dar e mult prea rebel si asta face sa imi cedeze nervii. Aranjarea lui devine o povara, dupa ce ma spal pe cap arat de parca si-au facut ciorile cuib in capul meu. Da..stiu pare amuzant, dar pentru mine nu e :)).
De aceea produsele Kera Super Liss mi-au atras atentia si in speranta ca mi-ar linisti parul rebel mi-ar placea sa le incerc.

Pentru ingrijirea tenului am ales o lotiune tonica cu apa de flori. In primul rand am ajuns la concluzia ca nu pot trai fara o lotiune tonica. Daca acum cativa ani nu stiam care e treaba cu ea, acum o consider de nelipsit din rutina de ingrijire a tenului. Aceasta mi-a atras atentia in primul rand datorita faptului ca e bio iar in ultimul timp sunt foarte atrasa de produsele naturale.
Faptul ca are la baza apa de flori nu poate fi decat un lucru bun. Extractele din flori sunt foarte bune pentru ten avand proprietati cicatrizante antibacteriene si calmante.
Demachiantul are rolul de a ne curata tenul de produse folosite si e bine sa folosim o lotiune tonica inainte de a aplica crema de fata pentru a aduce tenului un plus de revitalizare.


Produsele Les Cosmetiques sunt foarte atractive si din cercetarile facute rezulta ca raportul calitate-pret e unul bun. Sunt produse calitative care promit sa ajute la rezolvarea problemelor de ingrijire cu care ne confruntam fara sa scoatem prea multi bani din buzunar.
Mi-au atras atentia si cu prima ocazie cand ajung in Carrefour am sa le caut iar produsele prezentate mai sus sunt primele pe lista de cumparaturi.
Nu stiu cum sunteti voi dar eu ma simt tare bine cand am o rutina de ingrijire bine stabilita, care e adaptata nevoilor mele.
Cand am inceput sa cochetez cu ingrijirea si cu machiajul nu prea aveam habar care cu ce se mananca. Nu ma interesa daca foloseam un sampon pentru par uscat in cazul in care eu il aveam gras sau invers. Sunt greseli pe care le-am facut si din care am invatat. Asa ca in decursul anilor am invatat sa stiu probleme cu care se confrunta tenul, parul si corpul meu si am incercat sa folosesc produsele potrivite de ingrijire.
Acum lucrurile s-au schimbat si cand imi doresc un anume produs stiu exact de ce il vreau si care sunt probleme care s-ar rezolva in ceea ce priveste utilizarea lui.
Asta e ce numesc eu ingrijire responsabila :)
Si am mai invatat sa privesc dincolo de preturi....mitul conform caruia produsele scumpe sunt bune nu functioneaza in cazul meu. Cred ca sunt bune produsele care ni se potrivesc, nu produsele care ne sunt dictate de pret.
Din rutina mea de ingrijire fac parte atat produse scumpe cat si produse ieftine si ma declar multumita.
Acum sunt tentata de produsele Les Cosmetiques care par compromitatoare si presimt ca o sa se impuna pe piata iar in spatele etichetele ademenitoare se afla produse calitative.


Daca o sa am ocazia sa le incerc o sa revin cu impresii pe blog. Pana atunci va invit si pe voi sa imi spuneti daca sunteti tentate de produse :). 



You May Also Like

0 Comments