Search

Bun venit primavara ! Adio celulita...adio vergeturi

by - joi, martie 20, 2014

In ultimul timp mai toate postarile mele incep prin a-mi manifesta bucuria ca a venit primavara, desi a trecut ceva timp de cand anotimpul a pasit timid si ne mangaie cu razele de soare.
Ei bine, acest articol o sa il incep prin a va spune ca sunt panicata ca a venit primavara :)). Nu, nu am luat-o razna...dar odata cu primavara imi pun in cap diverse proiecte, diverse teluri pe care vreau sa le ating pana la vara...unele mai grele altele mai usoare.
Asadar mi-am propus ca in acest an sa intampin vara fara strop de celulita iar pentru mine asta e un lucru maret. Nu am foarte multa celulita....insa nu vreau sa am deloc.
Anul trecut m-am cam culcat pe o ureche...teoria ce mi-am propus-o era buna, dar la practica s-a dovedit ca sunt praf. Asadar m-am gandit sa scriu acest articol in care sa va spun cum planuiesc eu sa combat celulita in aceasta primavara. Sunt convinsa ca toate va doriti o piele ferma, asadar va rog sa completati si voi cu sfaturi in comentarii, poate ne completam una pe alta. Cu vergeturile nu am probleme, insa o sa va impartasesc cateva sfaturi pe care le-am auzit la persoanele care se confrunta cu aceasta problema.

In primul rand tin sa mentionez ca nu sunt adepta masajelor din saloane...le consider mult prea brutale, ceea ce duce la spargerea vaselor de sange si se lasa cu vanatai. Deci astfel de recomandari nu o sa gasiti la mine pe blog.

Insa cand ne luptam cu celulita trebuie sa ne indreptam atentia catre produse anticelulitice, care au proprietati de ardere a grasimilor, imbunatatesc circulatia sanguina si previn acumularea apei. Toate aceste proprietati duc la o piele neteda si ferma.
Pe piata gasiti o varietate de astfel de produse. In imaginea de mai sus gasiti si crema anticelulitica de la Babaria, despre care am scris pe blog si stiti deja cat de mult mi-a placut. Anul acesta imi e pofta sa incerc ceva nou si dintre toate produsele ademenitoare cel mai mult ma atrag cele de la Vichy si Biotherm.

Este important sa folosim crema anticelulitica in fiecare zi, fara sa trisam deoarece efectele apar in aproximativ 2 saptamani dupa utilizarea zilnica. Atunci cand aplicati produsul masati usor pana cand acesta se absoarbe complet in piele.
Odata ce am gasit produsul potrivit pentru noi trebuie sa actionam si din interior. In acest sens alimentatia si sportul sunt cele mai bune solutii. In primul rand e necesar sa renuntam la sucurile carbogazoase si la apa minerala si sa optam pentru apa plata. Trebuie sa recunosc ca la acest capitol nu excelez insa fac sacrificii. Nu rezist in fata unui Pepsi, insa imi permit un pahar cand nu mai pot de pofta :)). In rest apa plata...nu trebuie sa asteptati pana nu mai puteti de sete si apoi sa beti 1L de apa din 3 guri pentru ca o sa va balonati si nu va doriti asta. 
In ceea ce priveste alimentatia e ideal sa ne abtinem de la deliciile culinare care sunt daunatoare. Aici ma refer in special la mancarea fast-food. Nu e cazul sa mintim...pentru ca banuiesc ca toate cedati uneori in fata unei shaorme sau unei portii de cartfofi prajiti, insa atata timp cat aceste mancaruri nu fac parte din alimentatia noastra zilnica nu e o problema. Tot ce e consumat in limita bunului simt si fara exagerari nu afecteaza.
Exfolierea e un alt lucru important atunci cand va planuiti sa combateti celulita. E recomandat sa apelati la asta de 2-3 ori pe saptamana. In acest sens eu optez pentru zatul de cafea in combinatie cu ulei de masline, dupa care aplic o crema anticelulitica. Pielea devine vizibil mai ferma, mai catifelata si aspectul de coaja de portocala provocat de celulita este estompat.
Va recomand sa luati in considerare aceste sfaturi si in cazul in care nu aveti celulita pentru ca e mai bine sa preveniti decat sa tratati.
Iar ca ultim sfat va recomand sportul...nu trebuie neaparat sa mergeti la sala daca timpul nu va permite. Insa e bine sa mergeti cat mai mult pe jos, eventual sa alergati in parc. Si trucurile simple functioneaza....de exemplu sa optati sa urcati scarile decat sa luati liftul, sa va treziti cu 15 minute mai repede si sa mergeti 2 statii pe jos nu cu autobuzul etc. Cred ca 30 de minute pe zi ne putem face timp pentru putin sport. 

Daca cu celulita lucrurile sunt putin mai usoare cand vine vorba de vergeturi lucrurile se complica putin. Din ce am auzit si eu am tras concluzia ca in cazul vergeturilor pe langa o alimentatie adecvata 90% conteaza produsele folosite. Acestea trebuie sa fie calitative si in mare parte conteaza de ele disparitia vergeturilor.

Pe piata exista o gramada de produse impotriva vergeturilor, asadar aveti de unde alege. Produsele de calitate va pot ajuta sa scapati de dungile inestetice numite vergeturi, deoarece acestea stimuleaza colagenul si fibrele elastice. Produsele folosite trebuie sa fie cat mai hidratante, deoarece acestea au capacitatea de a hrani pielea din profunzime, conferindu-i un aspect mai placut prin faptul ca ofera pielii mai multa elasticitate. Dupa ce am studiat aceasta problema si am facut o mica analiza a diverselor produse am ales ca recomandari produsele din fotografia de mai sus. Nu am incercat personal produsele si nu stiu ce efecte au, insa din privinta ingredientelor par a fi produse calitative. Ramane sa alegeti ce vi se potriveste si ce considerati ca e bun :).


Si aici inchei in speranta ca sfaturile mele v-au fost de folos. Eu personal ma simt mai ambitioasa ca niciodata si promit sa intampin vara fara celulita si complet hidratata :)). Am destul timp la dispozitie pana la vara, deci nu am nici o scuza sa nu ma apuc de treaba.

Dupa cum am spus si la inceput va invit sa imi spuneti si voi care sunt trucurile la care apelati pentru a scapa de celulita si a elimina vergeturile.
De asemenea sunt interesata si de produsele pe care le folositi si au efecte.
Produsele pe care le-am prezentat in imaginile de mai sus le puteti gasi pe site-ul aoro.ro

You May Also Like

0 Comments