Search

Hyaluronic Acid 2%+B5 The Ordinary / Review

by - miercuri, martie 25, 2020


Acum ceva timp v-am scris despre primele mele produse The Ordinary și am promis că revin cu impresii pe măsură ce testez produsele. Așadar începe seria articolelor despre produsele The Ordinary pe care le-am încercat și astăzi va scriu despre The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5

Descrierea oficială :
O formulă de suport hidratantă cu acid hialuronic natural ultra-pur. Acidul hialuronic poate să absoarbă de 1000 de ori mai multă apă decât volumul propriu. Dimensiunea moleculară a HA determină adâncimea acțiunii sale în piele. Produsul este susținut cu adaos de Vitamina B5, care de asemenea îmbunătățește hidratarea la suprafață. Această formulă combină greutatea moleculară joasă, medie și ridicată a HA, precum și o ultimă generație de acid hialuronic reticulat care combină o concentrație de 2% pentru o hidratare în profunzime într-o formulă fără ulei.

Ce este acidul hialuronic : 
În primul rând vreau să menționez că nu e un acid AHA sau BHA, așadar nu exfolieaza tenul. Acidul hialuronic se găsește în mod natural în corpul uman și este un agent umectant care se găsește în articulații, nervi, ochi, păr și piele. Cu trecerea timpului pielea își pierde din depozitele de acid hialuronic, pierzându-și astfel suplețea, forma și aspectul neted. Deoarece HA poate atrage și reține peste 1000 ori greutatea sa în apă este printre cele mai râvnite ingrediente cosmetice.
Pentru că are o consistență apoasă se potrivește oricărui tip de ten ! 


Serul cu acid hialuronic 2%+B5 de la The Ordinary se prezintă într-un recipient transparent din sticlă. Produsul este prevăzut cu o pipetă, ceea ce simplifică aplicarea lui. Se găsește în gramaj de 30 ml sau 60 ml. E foarte important să nu atingeți pipeta de piele atunci când aplicați produsul. În acest fel va asigurați cu nu riscați să contaminați produsul cu eventuale bacterii. Deși ingredientele nu sunt sensibile la lumină, e recomandat să nu țineți produsul în razele soarelui, sau în umezeală. Produsul nu este testat pe animale și nu conține silicon. 
Are o textură lejeră, apoasă ! 

Ingrediente : 
Aqua (Water), Sodium Hyaluronate, Pentylene Glycol, Propanediol, Sodium Hyaluronate Crosspolymer, Panthenol, Ahnfelția Concinnă Extract, Glycerin, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Citric Acid, Isoceteth-20, Ethoxydiglycol, Ethylhexylglycerin, Hexylene Glycol, 1,2-Hexanediol, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol.


Cum se utilizează produsul :
Deși e un produs care aduce beneficii tenului, folosit incorect poate dauna. Acidul hialuronic nu hidratează el propriu-zis ci atrage apa în piele și o menține acolo. Așadar e un umectant. Iar pentru a-și face treaba e nevoie de mediu proprice. Adică se aplică doar pe tenul umed, se lasă să se absoarbă în piele și imediat se aplică o cremă hidratanta pentru a menține apa în celulele pielii. Dacă acidul hialuronic nu este aplicat pe tenul umed, atunci va atrage apa din straturile pielii, ceea ce poate duce la deshidratarea tenului. Va recomand să folosiți o apă termală pentru a umezi tenul, apa de la robinet fiind prea dură pentru piele. De asemenea dacă după ser nu se aplică imediat o crema hidratanta pentru a sigila produsul și apa pe care o reține, totul se va evapora și produsul nu va avea nici un efect. Așadar pentru a va bucură la maxim de beneficiile produsului, trebuie să va asigurați că îl folosiți corespunzător.
Deoarece e un umectant, nu există restricții în utilizarea lui și poate fi folosit atât dimineața cât și seara, în funcție de câtă nevoie de hidratare are pielea. Pe perioada iernii am folosit acidul hialuronic de două ori pe zi, însă acum e suficient doar seara pentru mine. La început foloseam aproximativ 5-6 picături din exces de zel probabil, însă pe pielea mea produsul făcea scame, adică pielea nu reușea să îl absoarbă complet. Așa că am rămas la 3 picături și pentru mine e suficient.

Rezultate obținute : 
Pielea mea se simte foarte bine de când folosesc acest produs și are un plus de hidratare. Are un aspect mai sănătos, mai luminos și datorită hidratarii ridurile fine nu mai sunt atât de vizibile. Produsul nu șterge ridurile de pe ten, nu înțelegeți greșit. Asta o fac injecțiile cu acid hialuronic. Însă pe un ten hidratat care produce colagen și are mai multă elasticitate ridurile sunt mai puțin vizibile comparativ cu un ten deshidratat pe care ridurile par mai adânci.
Apa e hidratare, acidul hialuronic atrage apă în celulele pielii, așadar consider că e genul de hidratare de care are nevoie orice tip de piele.

Whislist :
Pentru că îmi place atât de mult acidul hialuronic, vreau să experimentez cât mai mult și am și patru produse pe care vreau să le încerc.
- Vichy Mineral 89 - îl găsiți aici AICI
- Hada Labo Premium cu 5 molecule - îl găsiți pe amazon și costă în jur de 20 de euro
- Revox Hyaluronic Acid 5 % - îl găsiți  AICI
- Corsx Hyaluronic Acid Hydra Power - îl găsiți AICI
E posibil ca lista să mai crească pe parcurs, așa cum crește constant și dorința mea de a încerca noi și noi produse. Atâta timp cât respectă regula de bază : fără ingrediente iritante !



Voi folosiți acid hialuronic ?

You May Also Like

18 Comments

  1. De la The Ordinary eu am serul cu Niacinamide și Zinc, e must have in rutina mea:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Folosesc și eu acest produs și îmi place mult. L-am cumpărat chiar de câteva ori.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am incercat pana acum dar stiu ca este foarte eficient acidul hialuronic pur.

    RăspundețiȘtergere
  4. Încă nu folosesc, dar când voi considera că este cazul, cu siguranță voi cumpăra un produs dintre cele menționate de tine.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu folosesc, dar mi-ar plăcea să-l introduc în rutina mea zilnică de îngrijire a tenului.

    RăspundețiȘtergere
  6. Un alt brand de la care nu am încercat nimic pana acum.

    RăspundețiȘtergere
  7. Da, folosesc acidul hialuronic!
    Sună tare tentant, abia aștept să dau o comandă.
    Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  8. Folosesc mai multe produse TO, dar pe acesta inca nu l-am incercat.

    RăspundețiȘtergere
  9. Produsele de la The ordinary stiu ca sunt foarte laudate, o sa le caut si eu.

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu l-am incercat desi am mai folosit produse the ordinary. Cel mai mult ma bucur ca am aflat de la tine exact cum se foloseste acidul hialuronic pentru ca eu nu il foloseam corect si cred ca multa lume nu stie cum sa il foloseasca. Multumim frumos pentru articol!

    RăspundețiȘtergere
  11. Am tot auzit despre beneficiile acidului hialuronic. As vrea sa incerc si eu varianta asta de la The Ordinary. 😘😘

    RăspundețiȘtergere
  12. Apa termala o folosesc si eu pe post de umectant atunci cand aplic un produs cu acid hyaluronic.

    RăspundețiȘtergere
  13. Chiar sunt in cautarea unui produs pentru fata. Nu stiu de ce, dar pielea mea tinde sa fie mai uscata decat deobicei, si simt ca are nevoie de un pic mai multa atentie. Multumesc pentru recomandare!

    RăspundețiȘtergere
  14. Am mai avut produse cu acid hialuronic, dar nu am folosit in mod constant. Par interesante produsele The Ordinary.

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu am nimic de la The Ordinary, dar folosesc produse cu acid hialuronic de la alte firme.

    RăspundețiȘtergere
  16. L-am incercat si tare mi-a placut. Trebuie sa il recumpar si ei la un moment dat.

    RăspundețiȘtergere
  17. Ft bun articol. Am o intrebare daca vreau sa aplic si acidul hialuronic dar si niacinamidele care ar trebui sa fie primul aplicat?

    RăspundețiȘtergere