Search

5 beneficii ale consumului de cafea

by - miercuri, aprilie 15, 2020

Obiceiul băutului cafelei datează din sec. al XI-lea, atunci când cafeaua a fost importată în Arabia din țară ei de origine, Etiopia. În secolul XVI, cafeaua începe să joace un rol important în Arabia, Siria, Egipt Asia Mică și sud-estul Europei iar primele cafenele au fost deschise în 1530 și 1532 în Damasc și Aleppo. În anul 1651 negustorii venețieni au adus primul sac de cafea în vestul Europei iar aroma ei delicioasă și efectele revigorante, au făcut-o să devină băutura preferată a europenilor. În scurt timp s-au deschis numeroase cafenele în toată Europa.
Astăzi, cererea pentru cafea este atât de mare, încât această băutură este obiectul celei de a doua tranzacții ca importanță, după produsele petroliere.

Cafeaua nu e doar o băutură delicioasă și energizantă, ci are și câteva beneficii pentru organism, în condițiile în care e consumată cu moderație.


Beneficii ale consumului de cafea

1. Cafeaua ajută la combaterea depresiei
Cei de la Institutul Național de Sănătate din SUA, au făcut un studiu și au descoperit că persoanele care consumă cafea zilnic sunt cu 10% mai puțin predispuse depresiei, comparativ cu persoanele care nu consumă cafea. De acest lucru sunt responsabili antioxidanții din boabele de cafea.

2. Cafeaua stimulează creierul
Cafeaua crește numărul acizilor grași care circulă în fluxul sanguin și astfel avem mai multă energie, datorită stimulării creierului. S-auconstatat și o perfomanță mai mare în rândul sportivilor care consumă cafea, în comparație cu sportivii care nu consumă cafea.

3. Cafeaua te ajută să arzi grăsimi 
Studiile pe cafea au demonstrat că aceasta crește arderea grăsimilor cu 10%, datorită cafeinei. Așadar dacă sunteți în plin proces de slăbire, cafeaua poate juca un rol important și vă este de folos în tot acest proces, alături de un regim alimentar sănătos și sport.

4. Cafeaua reduce intensitatea durerilor
Cercetătorii norvegieni au observat că persoanele care beau cafea, au un nivel al durerii de aproximativ 41, iar cei care nu beau cafea ajung la un nivel de 55. Cafeaua este responsabilă de nivelul scăzut al durerii, deoarece stimulează producția de serotonină și dopamină.

5. Cafeaua ne face mai vigilenți
Studiile au dovedit de asemenea că diferite aspecte ale funcționării creierului sunt îmbunătățite de cafea : memoria, vigilența, starea psihică și funcțiile cognitive. În acest fel activitățile zilnice sunt mai ușor de gestionat și reușim să facem față oboselii și să ne păstrăm memoria mai proaspătă.

Ce tip de cafea sa alegi

Dacă consumați această băutură delicioasă și doriți să beneficiați de proprietățile ei, e important să alegeți cafea de calitate. Astăzi pe piață există o varietate de sortimente de cafea la prețuri accesibile , iar mai jos îți prezint două recomandări.

Lavazza a creat o linie dedicată segmentului profesional iar cel mai apreciat sortiment este Lavazza Super Crema. Are un conținut de 80% de boabe Arabica și oferă o cremă fină fiind potrivită pentru un expresso intens și energic. Are note de miere și migdale, ceea ce îi conferă o aromă plăcută și un gust senzațional. Se găsește în pungi de 1 kg și deși e destinată segmentului profesional, dacă aveți acasă aparat de cafea boabe, va puteți bucura de gustul ei desăvârșit.




Dacă nu aveți aparat de cafea cu boabe, va puteți bucura și de cafeaua măcinată. Un produs de o calitate excelentă este cafeaua Illy Expresso, care este obținută din boabe 100% arabica. Are un gust complex care îmbină note fine de ciocolată cu miere și caramel. Cafeaua este ambalată în cutie din metal care permite protejarea și păstrarea nealterată a produsului. Metoda de ambalare patentată de Illy presupune extragerea aerului din ambalaj și înlocuirea acestuia cu un gaz inert, care garantează un timp foarte mare de conservare, de cel puțin 25 de luni.

Dacă doriți să descoperiți mai multe arome de cafea, sau sunteți în căutarea unui expressor de cafea, gășiți o gamă variată pe site-ul webcoffe.ro. Puteți comanda pe site, sau îi puteți contacta telefonic la unul din numerele de telefon : 0726 788 555 sau 0729 037 973. Sediul se află în București, strada Negoiu, nr. 41, sector 3 și vă stau la dispoziție de luni până vineri între orele 08:30 - 17:00.

Voi sunteți băutoare de cafea ? Cunoașteți și alte beneficii pe care le are cafeaua pentru organism ?

You May Also Like

11 Comments

  1. Da. Imi place să beau cafea. Dacă îmi urmez ritualul, pentru mine are efect calmant.

    RăspundețiȘtergere
  2. Lavazza e preferata mea!! Prima dragoste și cea mai lungă!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mie imi place foarte mult cafeaua pentru gust. Si noi bem si Lavazza boabe si e delicioasa dar mai bem si Tchibo Caffissimo.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu nu beau deloc cafea, nu am băut niciodată.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mie imi place tare mult să beau cafea, îi ador mirosul și aroma, ii cunosc și beneficiile, si as mai adauga unul: e bun pentru starea de spirit, te relaxeaza și te reuneste cu prietenii.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu nu sunt bautoare de cafea. Beau cafea de doua-trei ori pe luna, si de fiecare data cand merg in Italia. Oricum, nu stiam ca are atatea beneficii 😊

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu sunt mare amatoare de cafea, pot trai si fara, o beau strict ca pe un tabiet dimineata cand navighez pe net

    RăspundețiȘtergere
  8. Ah, cafeaua!
    Îmi place și îi cunosc beneficiile, deci o savurez zilnic.
    Îmi place expresso, iar când merg în vacanță mă răsfăț cu barraquito, frappe și alte tipuri specific destinației respective.

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu sunt bautoare de cafea dar imi place mirosul ei.

    RăspundețiȘtergere
  10. Știam de cafea că are beneficii foarte bune pentru organism. Eu beau mai rar cafea sunt mai mult o consumatoare de ceai.

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu nu pot trai fara cafea. Am tensiunea mica si ma ajuta de fiecare data. :D

    RăspundețiȘtergere