Search

De ce ai nevoie de optimizare SEO pentru site-ul tau !

by - marți, aprilie 14, 2020

Dacă ești blogger, sau viitor blogger atunci articolul ăsta e special pentru tine. Dacă îți place să scrii și vrei să îți deschizi un blog trebuie să ai în vedere câteva aspecte : să cunoști noțiuni elementare de fotografie, să șții să te promovezi și să nu neglijezi SEO. Pasiune pentru scris presupun că ai, ăsta fiind principalul motiv pentru care dorești  îți deschizi un blog, nu ? Dar oricât de bine ai scrie, oricât de prețioase ar fi informațiile oferite de tinedacă neglijezi promovarea și SEO, puțini oameni vor afla de tine și riști  rămâi dezamăgit și apoi  închizi blogul.

Cat de importanta e optimizarea SEO

E evident că tuturor care avem blog ne place să scriem, însă suntem impulsionați să continuăm să facem asta când statisticile ne arată că oamenii ne vizitează blogul și citesc informațiile oferite. Pentru că asta e scopul....noi avem ceva de spus și vrem că oamenii să citească ce scriem noi. Cât de importantă e optimizarea SEO pentru un blog, vei afla din rândurile de mai jos.

SEO ( Search Engine Optimization ) înseamnă optimizare pentru căutare și este considerată cea mai eficientă modalitate de promovare, ajutând la creșterea traficului organic pentru a obține mai mult clienți pe un site sau vizitatori pe un blog, după caz. Serviciile SEO sunt destinate site-urilor care doresc să obțină cât mai multă vizibilitate în motoarele de căutare. Acest lucru se realizează prin optimizarea site-ului în special prin implementarea unor modificări specifice în designul și conținutul unui site pentru a-l face cât mai atractiv, atât pentru utilizatori cât și pentru motoarele de căutare. 

Optimizarea SEO însă nu e foarte ușoară și cunoșterea unor noțiuni de bază nu e suficientă. De aceea o agenție cu experiență vă poate ajura în efectuarea de audituri, la conceperea, implementarea și monitorizarea unei strategii SEO și va oferă de asemenea și consultanță.

 Apelând la servicii profesionale de optimizare SEO, site-ul tău ajunge pe primele poziții în motoarele de căutare, iar datorită acestui lucru brand-ul tău devine mai puternic deoarece oamenii au încredere în rezultatele din Google.

Motoarele de căutare nu citesc un site precum o fac oamenii. Ele deslușesc conținutul, citind limbajul de programare din spatele acestuia. Din acest motiv, optimizarea On-Page, este o parte esențială SEO și dacă nu șții ce înseamnă asta, mai jos ai câteva exemple : 

- Titlul paginii trebuie să conțină cuvinte cheie
- Să creezi link-uri interne pentru a lega paginile între ele
- Numele imaginilor și atributul ALT trebuie să conțină cuvântul cheie pentru care dorești să apară pagină ta pe Google
- Heading-urile trebuie de asemenea să conțină cuvinte cheie
- Site-ul să aibă o viteză de încărcare foarte bună. Dacă viteza nu e bună, nu numai că vei scădea în "ochii" lui Google, dar riști să pierzi și utilizatorii care intră, deoarece nimeni nu are răbdare să se încarce o pagină web prea mult timp.

Așadar, pentru o bună optimizare SEO trebuie să acorzi atenție fiecărui articol în parte. În plus și lungimea textelor e importantă, deoarece cu cât e mai lung textul cu atât crești în poziții în Google. Minimul de cuvinte dintr-ul articol ar trebui să fie de 600.

Atunci când blogul sau site-ul tău e pus la punct, nu uita că trebuie să îl optimizezi permanent și dacă consideri că e mult prea dificil și nu înțelegi exact cum funcționează SEO, sfatul meu e să apelezi la o agenție de optimizare SEO care te va ajută să îți ridici blogul în căutări și cel mai important să îl ții acolo. Deoarece agențiile sunt mereu la curent cu toate schimbările de algoritm Google și în plus o să ofere periodic rapoarte despre acțiunile pe care le-au întreprins.

Sper să vă fie de folos acest articol și să va dea un impuls să va optimizați blogul cât mai bine ! 

You May Also Like

24 Comments

  1. Scriu din pasiune pe blog, dar chiar și așa, îmi doresc să am cât mai multe vizualizări și vizitatori pe blogul meu. Am tot citit despre SEO, dar mi-au rămas multe întrebări fără răspuns. Probabil, când voi hotărî că a sosit momentul să trec pe domeniu propriu, voi aprofunda mai în serios problema. Mulțumesc de info!

    RăspundețiȘtergere
  2. Wowwww! Cate informatii pretioase ne-ai dat! O sa fiu si eu mult mai atenta la toate aceste detalii legaate de SEO! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesant aticolul. Am mai citit despre asta,si ma bucur ca din fiecare articol am ce invata. Eu nu stiam despre SEO, am blogul trecut pe domeniu de curand si recent am descoperit si ceea ce inseamna. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  4. De ceva vreme incerc cat mai tare sa pun la punct blogul din acest punct de vedere. Intr-adevar, e mult de munca!

    RăspundețiȘtergere
  5. multumim de informatii, nu prea ma preocupa, eu consider mai mult un jurnal decat blog, am ceva trafic dar nu m-am chinuit!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cu siguranță ne este de folos. Optimizarea este extrem de importantă și trebuie să îi acordăm atenția cuvenită.

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte utile informatiile, mai ales pentru bloggerii aflati la inceput de drum! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  8. Nici eu nu știam de multe lucruri, chiar foarte utile pentru bloggeri. 😊

    RăspundețiȘtergere
  9. Recunosc, nu ma pricep deloc la asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
  10. Foarte utile aceaste informații! Unele lucruri nici eu nu le știam! Ma bucur ca am dat peste acest articol

    RăspundețiȘtergere
  11. Mare dreptate ai! Chiar util articolul tau!

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc pentru informatiile pretioase. Urmaresc subiectul de ceva timp 😊

    RăspundețiȘtergere
  13. De cand am schimbat hostingul am inceput sa fiu mai atenta si sa fac seo la articolele mele

    RăspundețiȘtergere
  14. Adevarul este ca niciodata nu mi se pare ca stiu destul SEO, de fapt, stiu foarte putine si cred ca si mai putin aplic...

    RăspundețiȘtergere
  15. O sa apelez si eu la servicii de optimizare SEO pentru blogul meu. Am mare nevoie si multe de invatat.

    RăspundețiȘtergere
  16. Am de cativa ani blogurile dar nici acum nu stiu exact ce este acest SEO si sunt sigura ca e un subiect destul de complex, asa ca las pe altii sa se ocupe de treaba aceasta.

    RăspundețiȘtergere
  17. Eu câțiva ani nu am avut nicio treabă cu SEO, am scris după cum m-a dus capul. Apoi, am învățat singură din mers cum stau lucrurile, pentru că nimeni nu îți vindea niciun pont cu privire la subiectul ăsta.

    RăspundețiȘtergere
  18. SEO este extrem de important pentru un blogger si mereu avem de invatat in acest domeniu.

    RăspundețiȘtergere
  19. Eu sunt tare interesata de acest subiect si imi place sa bifez cat mai multi pasi pentru a fi ok din pucnt de vedere SEO

    RăspundețiȘtergere
  20. Informatii utile mai ales pentru cei aflati la inceput de drum!

    RăspundețiȘtergere
  21. partea de seo e foarte importanta si multi o ignora! dar incet-incet invatam, nu e chiar foarte complicat

    RăspundețiȘtergere
  22. Imi plac informatiile oferite. Foarte utile!

    RăspundețiȘtergere
  23. Este un domeniu extrem de complex si am incercat sa ma tot documentez in acest sens desi mereu descopar lucruri noi

    RăspundețiȘtergere
  24. Foarte utile informatiile. Voi tine si eu cont de ele pe viitor si sper sa se imbunatateasca ceva

    RăspundețiȘtergere