Search

Carti de parenting la reducere la books-express librarie online

by - joi, noiembrie 03, 2022

Mereu am fost indragostita de lectura si pe parcursul anilor am variat foarte mult subiectele cartilor pe care le-am citit. Preferatele mele sunt cartile de fictiune si am si cateva biografii pe care le-am citit cu drag. De cand sunt mama am citit foarte multe carti de parenting si m-au ajutat foarte mult, asa ca vreau sa le impartasesc cu voi. Am inceput sa le citesc inca din perioada sarcinii. Desi acum nu mai am atat de mult timp la dispozitie incerc sa citesc macar cateva pagini in fiecare zi. 



Carti de parenting recomandate

Anul asta mi-am cumparat cateva carti pentru mine si am luat si pentru Zyan care a devenit din ce in ce mai pasionat de carti. Si mai am cateva carti pe whislist si vestea buna e ca in perioada 11-13 noiembrie urmeaza reduceri de Black Friday la books-express si preturile scad cu pana la 70%.

Daca aveti in plan sa cumparati carti de parenting pentru voi sau pentru cineva drag, sper ca recomandarile mele sa va fie de folos! 

  • La ce sa te astepti in primul an de viata - Heidi Murkoff

Cand esti mama pentru prima data ai atat de multe intrebari, incat ti-ai dori sa existe o carte care sa iti raspunda la toate. Ei bine, exista. Si e foarte folositoare. Gasesti in carte informatii folositoare, un ghid complet luna de luna in care iti sunt explicate toate lucrurile pe care trebuie sa le stii din primul an de viata. Gasesti sectiuni speciale pentru descifrarea plansetelor si linistirea bebelusului, informatii pretioase despre alaptare, cumparaturi necesare pentru bebelus si elemente de baza despre hranire, somn si joaca pentru fiecare luna a copilului. O carte foarte buna dedicata in special celor care devin parinti pentru prima data.

  •  Arta parentingului plin de respect - Sura Hart, Victoria Kindle Hodson

Copii trebuie crescuti cu empatie si respect, desi majoritatea adultilor nu au fost crescuti asa. Si e nevoie sa invete sa isi creasca copiii cu respect iar aceasta carte iti propune un proces in 7 pasi care te ajuta sa devii un parinte capabil sa ofere respect si siguranta emotionala. Copiii au nevoie si de limite ferme, dar pline de iubire. Comunicare empatica e foarte importanta iar in carte gasesti excercitii practive validate de mii de familii. O carte foarte buna pe care o recomand tuturor parintilor indiferent de varsta pe care o au copiii.

  • Retete de jocuri : De ce si cum sa te joci cu copilul tau - Lawrence J. Cohen

Autorul acestei carti este psiholog specializat in jocul copiilor, terapia prin joc si parentaj. O carte foarte buna care ne incurajeaza sa lasam seriozitatea la o parte si sa ne jucam cu copiii. Prin joc se creaza legaturi de atasament si siguranta iar interactiunea prin joc e o cale ideala pentru a dezvolta astfel de legaturi. Daca nu stii cum sa faci asta, aceasta carte e exact ce iti trebuie si te va ajuta concret sa te conectezi cu copilul tau prin joaca.

Sunt 3 carti foarte bune pe care le recomand cu drag! Noi ca oameni avem mereu ceva de invatat, la fel si in calitate de parinti. E bine sa ne luam informatiile din surse sigure si lumea fascinanta a cartilor ne pune la dispozitie o gama variata de subiecte!

You May Also Like

0 Comments