Search

5 produse de care ai nevoie ca sa incepi o rutina de ingrijire in 2023

by - miercuri, februarie 01, 2023

La trecerea dintre ani, fiecare isi stabileste obiective si daca una dintre rezolutiile tale pentru 2023 e sa ai mai multa grija de tenul tau, dar nu stii de unde sa incepi, ei bine esti in locul potrivit. Lumea cosmeticii e intr-o continua crestere, suntem bombardati din toate partile cu branduri noi, formule inovatoare, texturi, denumiri de ingrediente si desigur promisiuni. Daca pasesti cu pazi timizi in aceasta lume s-ar putea sa fii coplesita de informatii.

Consider ca fiecare ar trebui sa aibe o rutina de ingrijire a tenului, indiferent ca e o rutina basic sau una complicata. Pasii esentiali sunt putini, dar necesari pentru o piele sanatoasa si frumoasa. 



5 produse de care ai nevoie ca sa incepi o rutina de ingrijire in 2023

Demachiant : apa micelara/ulei demachiant

Ca ai ai grija de tenul tau e esential sa il cureti corespunzator pentru ca produsele aplicate ulterior sa isi faca treaba si sa eviti ca orice urma de sebum, machiaj sau spf sa se acumuleze in pori, incurajand astfel aparitia cosurilor si a punctelor negre. Nu uita ca e nevoie sa folosesti un produs demachiant si daca nu te-ai machiat, pentru ca majoritatea produselor cu spf sunt rezistente la apa si pentru a le indeparta eficient e necesar sa faci curatare in doi pasi. Cele mai populare si eficiente produse demachiante sunt apa micelara si uleiul demachiant. Simbolul apei micelare pentru mine ramane Bioderma si de cand a aparut pe piata a ramas in topul preferintelor mele.

Gel de curatare

Al doilea pas consta in utilizarea unui gel de curatare pentru a indeparta cu succes orice impuritate ramasa pe ten dar si pentru a clati apa micelara. Desi multi producatori sustin ca apa micelara nu trebuie clatita, eu o clatesc deoarece vreau ca tenul sa fie complet curat inainte de a aplica restul produselor din rutina. Rolul apei micelare e sa demachieze, nu ofera nici un beneficiu daca ramane pe ten. CeraVe e brandul cel mai popular cand vine vorba de produse de curatare...e cineva care nu a incercat macar un gel de curatare? Hmmm...nu cred. Produsele se remarca prin formule eficiente si preturi accesibile.

Crema hidratanta

E esential sa folosesti o crema hidratanta indiferent de tipul de ten. Alege o crema adecvata tipului tau de ten, judecand dupa ingrediente si dupa textura. O crema pe care am descoperit-o in 2022 si de care m-am indragostit e Oat In Calming Gel Cream. E o crema cu textura de gel asa cum ii sugereaza si numele si are ingrediente hidratante, umectante si reparatoare. Daca sunteti in cautarea unei creme cu o textura deosebita, dati o sansa acestei creme, o sa va surprinda placut.

Crema de ochi cu retinol

Sa folosesti o crema de ochi cu retinol e un beneficiu pe care il oferi pielii si aceasta iti va multumi la un moment dat. Preventia e cheia, asadar nu e nevoie sa ai riduri ca sa incepi sa beneficiezi de proprietatile celui mai eficient si studiat ingredient. Ador crema de ochi cu retinal de la Beauty of Joseon, care desi se targeteaza ca fiind un ser de ochi, textura e densa precum a unei creme. Are in compozitie si ingrediente hidratante, antioxidanti si ingrediente umectante, alaturi de ingredientul vedeta : retinal.

Protectie solara

Fara sa iti protejezi tenul, produsele pe care le folosesti sunt in zadar. Soarele e responsabil de imbatranire prematura, pete pigmentare, pierderea colagenului, etc. Asadar degeaba folosesti produse care trateaza aceste probleme, daca nu iti protejezi pielea ca sa previi daunele pe care le creeaza soarele. Cu ani in urma, nu era o placere sa folosesti creme cu spf majoritatea avand texturi dense deloc elegante. Astazi insa exista pe piata nenumarate produse si produse cu texturi atat de faine incat chiar este minim un spf pentru fiecare gust.

Iti doresc un 2023 cu multe impliniri si o piele sanatoasa! 


You May Also Like

0 Comments