Search

Cum sa ingrijesti parul electrizat

by - duminică, martie 26, 2023

    Indiferent ca ai parut drept sau ondulat cu siguranta te-ai confruntat la un moment dat cu parul electrizat. Electrizarea parului e cauzata de obicei de vremea rece si uscata si de utilizarea uscatorului de par sau a placii de indreptat. E frustrant sa te confrunti cu parul electrizat, dar exista remedii si mici trucuri pentru a controla aceasta neaplacere. 


Mi se intampla si mie sa mi se electrizeze parul, dar daca tin cont de anumite aspecte pot preveni aceste probleme. Va las mai jos trei sfaturi simple care pe mine ma ajuta foarte mult : 

1. Evita utilizarea frecventa a uscatorului de par si a placii de indreptat. Expunerea excesiva la caldura poate deshidrata parul si il poate face mai susceptibil la electrizare. Daca este posibil lasa parul sa se usuce natural. Daca totusi e nevoie sa utilizezi un astfel de produs, seteaza temperatura la cel mai scazut nivel posibil si foloseste mereu un produs de protectie termica. 

2. Foloseste o perie din materiale naturale. Periile din plastic sau din metal pot agrava problema parului electrizat prin crearea unei incarcari statice. Opteaza pentru o perie din materiale naturale, cum ar fi peri de porc sau perii din lemn, care reduc frecarea si incarcarea statica a parului.

3. Foloseste produse cu keratina. Keratina ajuta la reducerea electrizarii parului prin imbunatatirea texturii si a conditiei firului de par. Aceasta se absoarbe in structura firului de par si ajuta la umplerea ei fortificand si hidratand astfel firul de par. Keratina este o proteina care ajuta de asemenea la reducerea fragilitatii si ruperii firului de par.


Gama de produse pentru par Kerastase Resistance e foarte eficienta pentru a trata si a preveni parul electrizat, oferind in acelasi timp si alte beneficii parului. Din aceasta gama am testat samponul, serul de par si balsamul. Produsele contin ingrediente active care ajuta la fortifierea parului, previn ruperea, intaresc firul de par si ajuta si la imbunatatirea texturii, oferind si o stralucire aparte podoabei capilare.
Recomand cu incredere aceasta gama de produse. Nu doar tine sub control parul electrizat, dar parul are un aspect mult mai placut, e mai sanatos, mai stralucitor si mai puternic. Desi am parul des cu firul gros, e destul de fragil ca urmare a faptului ca a trecut prin multe decolorari. Kerastase Resistance mi-a oferit un aspect sanatos al parului, a ajutat la repararea parului si la preventie.

Sa dormi cu o boneta din satin pe cap ajuta foarte mult la reducerea electrizarii parului, deoarece acest material are o suprafata mai neteda si mai alunecoasa decat alte tesaturi, precum bumbacul sau poliesterul. Cand parul se freaca de o suprafata aspra sau cu textura, cum ar fi pernele din bumbac sau fularul, se poate genera electricitate statica, ceea ce duce la electrizarea parului. Bonetele din satin protejeaza parul si de deteriorarea prin frecare sau frictiune, ceea ce ajuta la prevenirea ruperii sau a deteriorarii firului de par.

You May Also Like

0 Comments