Search

Natural Moisturizing Factors + HA The Ordinary / Review

by - luni, aprilie 13, 2020

Crema Natural Moisturizing Factors + HA ( prescurtat NMF ) de la The Ordinary la prima vedere nu transmite nimic. Dacă o vedeam acum câțiva ani pe raftul unui magazin, probabil nu aș fi băgat-o în seamă. Ar fi fost doar o cremă cu un nume mult prea lung și cu un ambalaj relativ banal pe care nu scrie nici un beneficiu minune pe care l-ar aduce tenului. Pentru că rafturile magazinelor sunt pline ochi de creme în ambalaje care de care mai atrăgătoare cu etichete care promit multe. Ei bine NMF e o cremă foarte diferită față de ceea ce găsim în magazine. Însă nici măcar numele nu ne transmite prea multe. 

Crema hidratanta

Crema NMF conține un complex mixt de substanțe cu greutate moleculară mică, solubile în apă și prezente în mod natural în pielea noastră. Produsul conține mulți aminoacizi, acizi grași, trigliceride, uree, ceramide, fosfolipide, zaharide, sodiu PCA, acid hialuronic și mulți alți compuși care sunt prezenți în mod natural în piele.
Mai jos e o imagine cu substanțele care se găsesc în mod natural în pielea noastră și care de asemenea se regăsesc într-o concentrație importantă și în crema NMF.


NMF conține de asemenea și Tocopherol, care e de fapt vitamina E și e un ingredient antioxidant, care protejează pielea de radicalii liberi care distrug colagenul din piele iar asta face ca pielea să fie ternă și să își piardă luminozitatea. Vitamina E, o produce în mod natural corpul nostru, iar un ingredient care să suplinească din exterior e binevenit. 

Nu conține alcool, parfum și uleiuri esențiale. E un produs cu o listă curată de ingrediente. Cei de la The Ordinary nu menționează un tip anume de ten pentru care recomandă crema, însă din punctul meu de vedere e o crema care se potrivește oricărui tip de ten, datorită compoziției sale. 

Eu am un ten mixt, care vara produce destul de mult sebum în zona T, iar iarna tinde să fie deshidratat ceea ce duce la un aspect de piele ternă, dacă nu îi confer hidratarea corespunzătoare atât din interior cât și din exterior. Vreau să subliniez faptul că doar o cremă hidratantă, nu poate înlocui o rutină complexă și adecvată problemelor tenului.

NMF este o cremă care a corespuns așteptărilor tenului meu, însă o văd ca pe o crema de bază care mă ajută să îmi mențin pielea pe linia de plutire. Însă au fost zile când tenul meu s-a deshidratat puțin, în special în zilele geroase din iarnă și atunci am simțit nevoia de mai mult. Am avut impresia că nu face față crema, în sensul că simțeam nevoie de mai multă emoliere și am optat să o folosesc împreună cu un ulei.


Crema hidratanta


Experienta mea cu Natural Moisturizing Factors

Crema are o consistență foarte lejeră, care se topește parcă în contact cu tenul și se absoarbe foarte rapid, nelăsând în urmă nici o pelicula. O văd că pe o cremă de baza foarte bună, însă nu e mereu suficientă. Dacă aveți o rutină de îngrijire bine pusă la punct și tenul nu suferă modificări, NMF e perfectă pentru a menține hidratarea optimă a pielii. Se vede și se simte cum tenul e hidratat și radiant. Menține hidratarea în piele, însă nu are putere să restabilească rapid hidratarea în cazul în care tenul e foarte deshidratat. Însă pentru zilele în care tenul nu a luat-o razna mi s-a părut perfectă. Cred că va fi crema mea preferată pe timpul verii, deoarece nici nu se simte pe piele.

Consider că nu sunt creme care să corespundă mereu nevoilor tenului. De exemplu eu folosesc NMF în zilele în care tenul meu e ok pentru că această cremă reușește să îl mențină in standarde. Atunci când simt nevoia de mai multă hidratare folosesc crema CeraVe sau crema Simple cu uree. Iar atunci când tenul e iritat sau foarte deshidratat, folosesc crema Cicaplast La Roche Posay

Am primit pe Instagram multe întrebări referitor la această cremă și multe dintre voi m-ați întrebat dacă recomand crema și unui ten uscat sau sensibil. Așa cum am menționat și mai sus, consider că e potrivită tuturor tipurilor de ten. În primul rând datorită ingredientelor benefice și în al doilea rând datorită faptului că nu are ingrediente iritante, deci nu reprezintă nici un risc pentru un ten mai problematic. 

Personal, consider NMF o cremă foarte bună, care aduce beneficii tenului, în special dacă e integrată într-o rutină de îngrijire corespunzătoare. În plus are și un preț foarte mic ! Dacă vă tentează, o găsiți AICI  pe site-ul oficial iar transportul este gratuit la comenzile de minim 25 de euro ! Coletul vine acasa prin curier


Voi ce cremă de față folosiți ? 

You May Also Like

19 Comments

  1. Pare o crema faină și recunosc ca ma tentează. Pretul e foarte ok, o pun pe lista de dorințe de ziua mea :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Pare o crema destul de buna! Pe viitor cu siguranță am sa o încerc și eu!

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu folosesc o cremă de față de la Dr Babor, îmi place tare mult și mi-a fost recomandată de cosmeticiana care se ocupă de tenul meu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Am avut si eu aceasta crema si pot sa zic ca a fost buna, mai ales pentru pretul pe care il are.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu am incercat nimic de la acest brand. Cred că e timpul sa remediez acest aspect

    RăspundețiȘtergere
  6. brandul asta e peste tot, trebuie incercat urgent!

    RăspundețiȘtergere
  7. Din umila mea experienta am învățat ca de cele mai multe ori, ambalajele banale ascund cele mai bune produse.
    Trebuie neapărat sa încerc și eu acest brand.

    RăspundețiȘtergere
  8. Am trecut-o pe lista de produse pentru mai tarziu, fiindca momentan am doua creme de fata pe care le alternez.

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu stiu de ce, dar ma tot feresc de brandul asta. Stiu ca toata lumea adora produsele lor dar pe mine nu ma tenteaza. Folosesc produse de la Jonzac.

    RăspundețiȘtergere
  10. Cea mai ok pentru mine este cea de la Nivea. Insa nu am incercat cea recomandata de tine. Asa ca, revin dupa ce o incerc :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Cremă Lift Hidratantă cu spf 10 de la farmec, imi place destul de mult desi o folosecs de putina vreme.

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu folosesc crema de la Vichy, dar daca aceasta pe care ai recenzat-o este o crema usoara, aerata, am s-o incerc si eu!

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu stiu de ce, dar in perioada aceasta tenul meu se intelege foarte bine cu crema hidratanta de la Gerovital...pentru mainI Cerave este si la mine la mare cautare.

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu am folosit acet timp de crema dar probabil ca in viitor o voi incerca.

    RăspundețiȘtergere
  15. Momentan folosesc una de la Eladerm si una Yves Rocher si ambele imi plac mult. M-ai facut curioasa si cu asta.

    RăspundețiȘtergere
  16. Am avut si eu o perioada in care mi=am luat foarte multe produse the ordinary si aceasta crema chiar a facut o treaba buna. Mi-a placut si mie. In prezent folosesc Yves Rocher

    RăspundețiȘtergere
  17. Folosesc crema Pigmentclar de la La Roche Posay.

    RăspundețiȘtergere
  18. Am incercat si eu crema si mi-a placut mult. Intrqa repede in piele si hidrateaza bine

    RăspundețiȘtergere
  19. Folosesc și eu acest produs și sunt foarte mulțumită de el, în cazul meu funcționează foarte bine.

    RăspundețiȘtergere