Search

Top 10 produse sub 50 lei pentru ingrijirea tenului

by - duminică, ianuarie 31, 2021

 Nu am considerat niciodata ca e nevoie sa cheltui o avere pe produsele cosmetice si de-a lungul timpului am folosit multe produse ieftine, dar care si-au dovedit eficienta. Produsele cosmetice au o actiune limitata, nu o sa platesc niciodata pe o crema echivalentul sumei unei proceduri medicale. De exemplu produsele La Mer au un pret nejustificat de mare. Iti face placere sa cheltui sute sau mii de lei pe produse cosmetice si asta nu inseamna pentru tine un efort financiar ? Go, for it ! 

De-a lungul timpului, am descoperit multe produse bune care costa putin si in acest articol vreau sa fac un top al produselor preferate care costa sub 50 lei. Sunt produse pe care le-am folosit cu mare drag si pe majoritatea le-am recumparat sau o sa o fac in viitor. Ordinea produselor prezentate e aleatorie, produsele facand parte din categorii diferite. Pretul maxim al fiecaruia e maxim 50 lei, depinde de oferta, reducere, etc. 

Desigur, am si produse preferate care costa peste 50 lei, insa prin acest articol vreau sa scot in evidenta faptul ca putem gasi produse calitative si daca bugetul pentru cosmetice e unul restrans.

Top 10 produse sub 50 lei pentru ingrijirea tenului

Toate produsele The Ordinary, au un pret mic iar din cele incercate pana acum, preferatul meu e Glycolic Acid 7% The Ordinary, care nu doar ca are un pret foarte mic ( 8,70 euro ) , dar are si o cantitate mare de 240 ml. Aproape am terminat produsul, insa il voi recumpara cu siguranta. Il folosesc atat pe ten cat si pe corp. Glow-ul pe care il lasa pielii m-a facut sa ma indragostesc de produs. I-am dedicat si un articol intreg pe blog si daca nu ati citit despre experienta mea cu produsul, gasiti articolul aici.

La capitolul geluri de curatare, am incercat atat de multe incat nu le mai retin numarul. Dar le tin minte pe toate, in special pe cele ieftine si eficiente. La aceasta categorie adaug Jelly Joker gel de curatare de la Geek&Gorgeous. Nu e doar un produs foarte fain, dar are si o denumire de exceptie. Iar textura e ceva deosebit in comparatie cu alte geluri de curatare incercate. E chiar ca un jeleu foarte delicat. E un gel de curatare bland, eficient si potrivit pentru orice tip de ten. De asemenea e un produs foarte bland cu pielea.

Nu pot sa nu mentionez si tonerul hidratant Geek&Gorgeous, care desi are un pret foarte mic...are o lista de ingrediente faina si a fost dragoste de la prima utilizare. Are o consistenta lichida, se absoarbe usor si rapid fara sa lase pelicula deranjanta sau lipicioasa pe piele. Este potrivit tuturor tipurilor de ten si contine 5% panthenol si factori naturali de hidratare. Pentru ca se absoarbe atat de rapid, atunci cand imi simt tenul deshidratat, e alegerea mea pentru 7skin, adica aplic tonerul in 7 straturi. 

Toate produsele Geek&Gorgeous au preturi bune si produsele sunt tare faine si printre preferate se numara si serul aPAD si cel cu vitamina C, insa costa in jur de 53 lei si am zis sa ma incadrez exact in buget in articol, dar aici puteti citi review-ul meu despre produsele Geek&Gorgeous incercate.

Niacinamidele sunt nelipsite din rutina mea si dupa o perioada in care am folosit serul de la The Ordinary, am incercat si Revolution Skincare Niacinamide 10% + 1% Zinc si mi-a placut mult mai mult. Ca si efecte nu am sesizat nici o diferenta, dar serul de la Revolution Skincare e mult mai light, nu e lipicios, nu face "scame" si se absoarbe repede in piele. 

Un alt produs de la Skincare Revolution care imi place tare mult e serul cu caffeine + acid hialuronic. Il folosesc dimineata pentru a diminua pungile de sub ochi si isi face treaba foarte bine. Desi caffeine are un efect astringent, in ceea ce ma priveste serul nu imi usuca zona de sub ochi. Nu am simtit nevoia de extra hidratare pentru ca nu mi-am simtit pielea uscata. Avand in vedere ca aplic doar o picatura sub fiecare ochi, e foarte spornic si o sa ma tina mult timp. 


O crema foarte faina pe care am descoperit-o anul trecut prin iarna, e crema Simple Hydrating Moisturizer care m-a cucerit initial cu textura placuta pe care o are. E foarte light asa cum ii spune si numele, se absoarbe rapid in piele, nu lasa pelicula deranjanta si hidrateaza foarte bine pielea. Raportul calitate pret e foarte bun...produsul face exact ceea ce trebuie si anume hidrateaza tenul fara sa il incarce.

Raman tot la brandul Simple, pentru ca nu pot sa nu mentionez si un produs pe care l-am recumparat deja de 3 ori. E vorba despre apa micelara Simple, care din punctul meu de vedere are loc de cinste langa alte produse de acest gen, dar mai scumpe. Ca si in cazul cremei hidratante, consider ca pretul e mult mai mic comparativ cu calitatea oferita. Apa micelara e blanda cu tenul, demachiaza foarte bine, nu imi creeaza usturimi la nivelul ochilor si chiar nu as avea ce sa ii reprosez, motiv pentru care o voi mai recumpara cu siguranta. 

Cremele reparatoare sunt mereu prezente in rutina mea. Avand un ten acneic, dar totusi cu tendinte de deshidratare, consider acest gen de creme ca fiind absolut esentiale pentru mine. Una dintre preferate este Avene Cicalfate emulsie reparatoare care pe langa faptul ca e foarte eficienta are o textura foarte usoara si placuta. Folosesc crema atat atunci cand simt ca tenul se deshidrateaza foarte tare si dupa diverse produse cu ingrediente puternice pentru a mentine sanatoasa bariera de protectie. Datorita texturii atat de lejere, folosesc crema in special primavara si vara.


Tot din categoria cremelor reparatoare, printre preferatele mele se numara si La Roche Posay Cicaplast Baume B5 care e cea mai recumparata crema reparatoare din ultimii ani. Are o textura mai densa comparativ cu crema de la Avene, dar ofera rezultate la fel de satisfacatoare pentru mine. E ideala in special pentru sezonul rece si nu numai. Am incercat si gelul din gama, dar pe pielea mea nu se absoarbe, sta deasupra si imi ofera o senzatie neplacuta, asa ca am ramas la crema. Din aceeasi gama recumpar mereu si crema de maini si balsamul de buze care sunt foarte eficiente si cu siguranta nu o sa renunt la ele curand.

Un alt produs foarte accesibil care m-a impresionat in mod placut este Garnier Face Fluid SPF50+ , caruia i-am facut si un review complet aici. E un spf genial pentru mine pentru ca are o textura fluida, se absoarbe rapid, nu lasa luciu sau pelicula deranjanta pe ten. Are o textura extrem de eleganta si nu e deloc dificil sa aplic cantitatea necesara de 1,25 ml. Se comporta de asemenea excelent si sub machiaj.


Si cam asa arata topul meu pentru 10 produse sub 50 lei pentru ingrijirea tenului. Desigur, pe piata exista multe alte alternative si cred ca fiecare are in rutina si produse accesibile care isi fac treaba foarte bine. Asta nu inseamna ca toate produsele ieftine sunt bune, insa acelasi lucru il pot spune si despre produsele scumpe. Pana la urma e bun ceea ce ti se potriveste. Desi am si produse mai scumpe in rutina, imi place sa gasesc si variante accesibile. Indiferent de pret, e important sa gasim fiecare produsele care functioneaza pentru noi.



You May Also Like

1 Comments